DE TEEF EN DE BEER(Tsjechov)

APRIL

 

Het verhaal gaat over een overspelige affaire tussen een bankier en een jonge vrouw die hij ontmoet tijdens zijn vakantie. Hij ervaart dat zijn leven zich in twee werelden afspeelt: een gezin, een baan, sociale bezigheden; zichtbaar en controleerbaar. En zijn andere leven met Anna, de vrouw: In het verborgene maar voor hemzelf ongeveinsd. Beiden ontmoeten elkaar opnieuw in het theater waar een klucht van Tsjechov wordt opgevoerd. Ze vragen zich af hoe het nu verder moet. Is er een uitweg?

Theater Act-it en regisseur Marnik Baert zetten met deze productie opnieuw een unieke creatie neer. Samen met acteurs Anna Efthymiadis en Dries Vanhegen werden twee kortverhalen van Anton Tsjechov ( “De dame met het hondje” en “De beer” ) bewerkt én naadloos aan elkaar gebreid tot één humoristisch maar intelligent geheel: De teef en de beer. Net zoals in Kwartet, gaat veel aandacht naar het scenografisch kader en worden we verwend door de prachtige kostuums van Elif Korkmaz.

Spel : Anna Efthymiadis en Dries Vanhegen
Regie en scenografie : Marnik Baert
Kostuumontwerp : Elif Korkmaz
Make up & pruikontwerp : Eddy Demeyer
Lichtontwerp : Jaak Van de Velde
Foto : Philip VanDriessche
Productie : Act-it Theater Producties


 

+ Meer details »
 

"Walther | Theater Tinnenpot"

MAART

 

Walther, de Gentse Indie band rond Hannes Walther Cuyvers komt naar Theater Tinnenpot! Naar aanloop van hun debuut EP, komen ze reeds enkele nieuwe nummers voorstellen in de intieme setting van de Bonbonniere zaal.


Humo: "Een groep die ertoe bijdroeg dat de jury het in Edegem achteraf had over ‘de beste preselectie in vele jaren’. Ze brachten – mocht u zich daar iets bij kunnen voorstellen – elektronisch getinte folk met elektrische gitaar en geborstelde drums. Nick Drake, mocht die in 1998 geboren zijn. Zoiets. Het had iets David Lynch- achtigs.”


Studio Brussel: "Doet denken aan een dromerige, folky versie van Fleetwood Mac. Wie weet hebben ze wel een even mooie carrière in het vooruitzicht...”


Winnaar Bax Music 'We Support Your Stage' 2017 

Geselecteerd voor De Nieuwe Lichting (Studio Brussel) 2018 
 Halve finalist Humo's Rock Rally 2018

+ Meer details »
 

CALLING BLUE JAY

MAART

 

Bevreemdende altfolk, intiem en bitterzoet

CALLING BLUE JAY is het muzikale project van Belgische singer-songwriter Marieke De Keukelaere begeleid door Letse violist Maris Peterlevics met als thuisbasis Londen. De muziek kan omschreven worden als atmosferische altfolk/droompop met een rauw kantje, zowel hypnotiserend als energiek. Als luisteraar word je meegenomen naar een etherisch muzikaal landschap ergens tussen de woestijn en de zee waar niets is wat het lijkt. Calling Blue wordt wel eens vergeleken met Cat Power, Beth Gibbons en een iets duistere versie van Laura Marling. 'Indigo Dreams' is de opvolger van debuutalbum 'Woods' (release 2015) en komt uit op 22 februari. Twee nummers werden reeds publiek gemaakt waaronder ook 'The City Shake' dat airplay ontving op BBC 6. Op 22 maart presenteren ze het volledige album, ter gelegenheid met extra muzikanten.

+ Meer details »
 

GEEN LICHT ZONDER SCHADUW

MAART

 

 Aziz heeft een vrouw verkracht. Het was niet de eerste keer dat zijn omgang met vrouwen hem in contact bracht met justitie. Hugo vertoefde door fraude en afpersing even in een financieel paradijs. Beide heren vlogen achter de tralies. Maar wat nu? Wat gebeurt er met hen in de gevangenis? Krijgen Aziz en Hugo na de detentie hun leven terug op de rails? En zijn de slachtoffers tevreden? Hoe reageert hun omgeving? Het publiek wordt uitgedaagd actief mee te denken en helpen.

 

+ Meer details »
 

Mikhail Bezverkhni "Homage aan Bach".

MAART

 

 Ter gelegenheid van de geboorteverjaardag van J.S. Bach (1685) brengt Mikhaïl in een drie uur durend programma met twee pauzes, alle Sonaten en Partita's voor viool solo. 

+ Meer details »
 

Next to Normal Musical Promitheus

MAART

 

‘Next To Normal’ brengt het fictieve verhaal van een standaardgezin in de periferie van de stad. Wonend in een alledaagse wijk, lijken Dan en Diana het allemaal voor elkaar te hebben. Huisje, tuintje en, jawel, ook kinderen, Gabe en Natalie. Maar… schijn bedriegt. Het duurt niet lang voor de eerste barstjes in deze mooie façade verschijnen. De Goodmans gaan namelijk gebukt onder de mentale toestand van Diana. Reeds zestien jaar valt ze na een piekperiode telkens weer in een diep dal. Een gevolg van een bipolaire stoornis... 

+ Meer details »
 

PESSOA Poezie en kortfilm

APRIL

 

 

ALLES VOELEN OP ALLE WIJZEN

 

LEEN VERMEIREN  was presentatrice en woordkunstenares bij vele muziekacademies, het Conservatorium in Antwerpen en een levendige stem bij Klara radio. 

Zij heeft een bijzondere band met Fernando Pessoa want spreekt, leest en schrijft Portugees. 

Dus, kameraad van de Nobelprijswinnaar voor literatuur maar vooral werelddichter.

Het programma vanLeen Vermeiren wordt opgeluisterd door een verfilming van een novelle van Pessoa, gerealiseerd door Katja Stonewood. 

 

+ Meer details »
 

Pamina en niks anders

APRIL

 

In 2019 viert het Fluitenkwartet Pamina, een kamermuziekgroep bestaande uit 4 professionele fluitisten, haar 20 jaar bestaan.

Christine Achten, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu willen hun jubileum vieren met een nieuwe muziektheaterproductie waarin ze de naam van hun kwartet ‘Pamina’ als uitgangspunt nemen.
Het vrouwelijk personage uit ‘de Toverfluit’ van Wolfgang Amadeus Mozart groeit in het operalibretto uit tot een rijpe vrouw en bereikt met vallen en opstaan een eigen evenwicht tegenover haar dominante moeder. Een thema van alle tijden.

Schrijver en toneelauteur Erik Vlaminck, recentelijk nog in de belangstelling met zijn nieuwste roman “De Zwarte Brug” en de theaterproductie “De Wattman”, heeft hiervoor de theatertekst geschreven.
“Pamina en niks anders” is een eigentijds verhaal over een moeder-dochter relatie, een relatie die onder druk staat omdat de dochter haar eigen weg gaat, een relatie waarin zowel liefde als verwijten naar boven komen, een relatie waarin antwoorden gezocht worden op vele ongestelde vragen, een relatie waarin geheimen veel te lang gekoesterd werden, kortom een relatie van alle tijden onder gewone mensen zoals u en ik. Diepgang en humor versterken mekaar en raken de toehoorders in hun diepste wezen.

Actrice Karen De Visscher neemt de dubbele moeder- en dochterrol voor haar rekening, onder de regie van de ervaren actrice, docente en theaterregisseur Rita Wouters.

 

+ Meer details »
 

Rookie Comedy (for kids) EXTRA SHOW!

APRIL

 

De voorstelling van Rookie Comedy brengt comedy op maat van kinderen. Verder willen we er nog niet zoveel andere zaken over verklappen. Een publiek vanaf 10 jaar maakt op speelse wijze kennis met comedy en cabaret. Een topteam van (jongeren)entertainers werkt voor en achter de schermen aan een show die net genoeg amuseert, informeert en misschien af en toe een beetje jongleert. De eerste kijk in de leefwereld van recente testkonijnen uit het 5e en 6e leerjaar en 1e en 2é middelbaar sloegen ons alvast met verbazing. Voer genoeg voor een comedyvoorstelling 100% gemaakt voor kinderen, waarbij de ouders geregeld ook van hun stoel zullen vallen. Beloofd.
Peter Hens, gekend van ‘Voor De Leeuwen’ op één, leerkracht van opleiding en met heel wat ervaring voor een (jonger) publiek, zal de ziel uit zijn lijf en de pannen van het dak spelen om de zaal (van jong tot oud) voor hem te winnen.
Laat jouw kinderen dus kennismaken met stand-up comedy met onderwerpen die in hun leefwereld heel belangrijk zijn. En oh ja, af en toe een grappig liedje. Ook dat.
 

+ Meer details »
 

SPEKKEN KINDERTHEATER FESTIVAL PAASEDITIE

APRIL

 

Vloog die krokusvakantie zo voorbij? Geen nood, in april is het al paasvakantie, met de paaseditie van het Spekken Kindertheaterfestival! 5 dagen vol zoet, kleurrijk kindertheater!

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april.

Wees er op tijd bij en reserveer nu al je tickets via

http://uitbureau.be/kindertheaterfestival-spekken,

of 09/2337788

of aan de balie in de Veldstraat..

 

+ Meer details »
 

Silas en De Spreeuwen - ALBUMVOORSTELLING

APRIL

 

Silas Van Laeken trok zich terug in een bos in de Ardennen, weg van de alledaagse drukte. Hij kwam terug met een schrift vol nieuwe verhalen over plezier, verderf en gunt u een blik in zijn wereld. Samen met De Spreeuwen - Rik Vanaelstt, Mattias Vanhoecke en Annebelle Dewitte - vulden ze een prachtig album en dat stellen ze graag aan u voor.
Rauw, eerlijk en ongegeneerd passioneel, meer kunt ge niet te verwachten.

www.facebook.com/events/396725304397115/

 

+ Meer details »
 

TOMA - DE ZOTTIN EN HAAR DISCIPEL

APRIL

 

TOMÀ - DE ZOTTIN EN HAAR DISCIPEL (herneming)

 

TOMÀ was het eerste stuk dat 'het Brein' in 2014 op de wereld losliet, en was meteen een groot succes.

Nu, vijf jaar later, wordt het opnieuw gespeeld, voor iedereen die het gemist mocht hebben of zich nog eens volledig van zijn stuk wil laten brengen.

Prettig gestoord!

"Fenomenaal prachtig. Een must-see!"

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

APRIL

 

Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 

BIL MATCH

MAART

 

Belgische Improvisatie Liga

Reeds meer dan 20 jaar speelt BIL improvisatietheater in een uniek Canadees concept.

Het hart en de ziel van de BIL kan je zien in de matchen. Stap de zaal binnen en je waant je meteen in een ijshockeywedstrijd. Een patinoir, twee enthousiaste teams in hockeytenue, drie strenge scheidsrechters, een pianist en een vlotte ceremoniemeester...

 

 

+ Meer details »
 

Toujours aimer - liefde voor Edith Piaf

MAART

 

Leen Heylen en Rein De Vos gaan samen op een muzikale tocht doorheen het liefdesleven van Edith Piaf. Een uitdagend avontuur, net zoals het leven van de Franse chansonnière. De 'Bonbonnière' in Tinnenpot is gemaakt voor Franse chansons en dus dé ideale locatie!

Leen Heylen brengt je, samen met accordeonist Rein De Vos terug naar het Parijs van de jaren '50.

 

 

 

 


+ Meer details »
 
  1

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook