ANGELIQUE

OKTOBER

 

 "ANGÉLIQUE" is het verhaal van een ouder wordende vrouw die als jonge kloosterzuster naar het toen nog “Belgisch Congo” getrokken is en begin van de jaren zestig, allesbehalve ongeschonden, eens terug in België is uitgetreden.
En nu zoveel jaren later, leeft zij met haar hebben en houden, in opvangtehuizen.

Theatermonoloog door Erik Vlaminck – coach: Tineke Nijssen
Spel en zang: LEEN PERSIJN

 

+ Meer details »
 

De huisbewaarder (Harold Pinter)

SEPTEMBER

 

De Huisbewaarder van Harold Pinter behoort sinds de première (1960) tot het wereldrepertoire van het moderne theater.
Aston woont in het bouwvallige huis van zijn broer Mick. Op een dag neemt Aston een onbekende zwerver mee naar huis. De onberekenbare landloper neemt met beide handen dit aanbod aan en neemt zijn intrek in het huis. Als de broers hem, los van elkaar, ook nog de functie van huisbewaarder aanbieden, lijkt de zwerver vastbesloten zijn leven op straat vaarwel te zeggen en het onderkomen van de broers als het zijne te beschouwen. Er ontstaat een bizarre situatie tussen de drie mannen waarin de zwerver de broers Aston en Mick tegen elkaar probeert op te zetten. Beklemmend én komisch.

Theatergezelschap BRT, Bob De Moor, Paul Ooghe, Pieter Klinck. Regie: Philippe Lepez

 

+ Meer details »
 

ENTRE LES LIGNES (Première)

SEPTEMBER

 

Les quatre au quai 

(dat zijn Steve De Schepper, Hendrik Lebon, Jolijn Antonissen,  Steven Colombeen en pianist Gunther De Backerà

4 Gentse acteurs varen naar des quais divers en zingen de Franse chansons de vos rêves...

Embarquez en feest gewoon mee: is 't theater? Is 't cabaret? 't Is geestig, ontroerend en artisanaal!

+ Meer details »
 

Homeros: 5 vrouwen

SEPTEMBER  |  OKTOBER

 

Aan de Griekse zanger en dichter Homeros, die leefde in de 8ste eeuw v.Chr., worden twee epische werken toegeschreven, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Met zijn Ilias en Odyssee opent de Europese literatuur. Uit die werken worden teksten verzameld rond vijf vrouwen: Helena, Penelope, Andromarche, Nausikaä en Kirke.

Vertaling, Bewerking: Patrick Lateur
Zegging en spel: Jo Decaluwe, Els Deceukelier

+ Meer details »
 

Jaarlijks verlof

AUGUSTUS

 

Wij laden onze batterijen op!

Tinnenpot is gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus 2019.

Op 19 augustus staan we weer voor u klaar voor het nieuwe theaterseizoen.

+ Meer details »
 

Les histoires bizarres - Tine Vandenbussche

OKTOBER

 

Tweede solo voorstelling na het succes van de voorstelling 'l Amour c’est fou !
Muzikale tocht doorheen Franse chansons uit ons collectief geheugen. Deze keer gaan we naar de jaren ’60, de bruisende periode!
Een zangstem en een accordeon met daartussen pittige anekdotes en dit in een cabaretesk jasje - een eigen stijl, uniek en hartverwarmend,..

 

+ Meer details »
 

Margrietje, Tuupe Tegoare

SEPTEMBER  |  OKTOBER

 

Oef, één jaar heeft Margrietje zich onthouden, nu kan ze het niet meer houden! "Tuupe Tegoare" met haar dochter brengt ze u op het goede en slechte pad met teksten van wijlen Oswald Versyp. Luc Soens overgiet alles uitgebreid met zijn muzikale saus. Iedereen Tuupe Tegoare!

Margriet Bruggeman, Luc Soens, Wendy Antoine
Regie: Jo Decaluwe
 

 

+ Meer details »
 

Si & La, over het leven en omstreken

OKTOBER

 

 Astrid Callens brengt haar tweede muzikale conference. Hiervoor plukte ze gedachten uit het leven van mensen én van dieren. Die gedachten vertaalde ze naar verhalen en liedjes en Si en La. Ze belicht het leven én omstreken en ook de zon. Voor de eerste keer in haar bestaan zal de zon zélf belicht worden. De bedoeling van Astrid is dat ze alle hoeken van je brein verrukt. Ze bedacht en schreef namelijk alles voor volwassenen (MVX) met een hoekje af (nenukaf).
Wellicht verlaat je de zaal na afloop niet slimmer dan je nu al bent, maar je zal dan tenminste weten dat het leven ook omstreken heeft. En dat Nederlands een wereldtaal is.

+ Meer details »
 

KORRELTJIE KANTEL

OKTOBER

 

KORRELTJIE KANTEL

De prachtige muziek- en toneelvoorstelling Korreltjie Kantel vertelt het verhaal van de tragische, intense en verboden liefde tussen twee ikonische Zuid-Afrikaanse schrijvers: Ingrid Jonker en André Brink.

 

De rollen van Ingrid Jonker en André Brink worden gespeeld door de bekende Zuid-Afrikaanse acteurs Wessel Pretorius en Christine Truter. Zij slagen erin het publiek te betoveren met hun passievolle spel. Luna Paige, Nick Turner en Jamie Jupiter verzorgen niet alleen de muzikale omlijsting, maar brengen ook hun eigen muzikale interpretaties van Jonkers gedichten. Hun eclectische stijl doet denken aan wereldmuziek – een combinatie van westerse, Afrikaanse en typisch Kaapse klanken.

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

OKTOBER

 

Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook