JANUARI

 

 

26 letters en vertelzucht

JANUARI

 

Teike Vos, zang
Marc Michaël De Smet, compositie en piano

Een muzikale ode aan de Nederlandstalige poëzie: de vele emoties van het woord, de drang om te vertellen, de dunne lijn tussen spreken en zingen, de directe toegankelijkheid van de muziek, vol ontroering, humor en diepgang. 

+ Meer details »
 

IK EN ROBIN HOOD verander het verhaal

JANUARI

 

Bert Cosemans. Regie Robert Siân.

De 10 jarige Bert groeit op met een fascinatie voor Robin Hood. Veertig jaar later stelt hij zich nog steeds vragen over de ongelijkheid in onze samenleving. Hij gaat voor een bank staan met een plakkaat met daarop de vraag: IK STA OP HET PUNT DEZE BANK TE OVERVALLEN . WIL ER
MISSCHIEN IEMAND MEEDOEN? Niemand deed mee. Bert werd gearresteerd... wegens burgerlijke ongehoorzaamheid. Maar gebeurde dit allemaal wel echt? Het maakt niet uit of het echt gebeurde of niet. De Robin Hood legende is tenslotte zelf een verzinsel... of niet?

+ Meer details »
 

Nieuwjaarsconcert "Les Miserables" in memoriam N. Rubinstein

JANUARI

 

 Als gevolg van zijn spel werd Rubinstein verwelkomd in alle modieuze kunstenaarscollecties in Moskou. Hij was mede-oprichter van de Moskouse tak van de Russische Muziekvereniging in 1859 en van het Moskouse Conservatorium in 1866 met prins Nikolai Petrovitch Troubetzkoy, die tot aan zijn dood in 1881 als directeur van de Russische Muziekvereniging nikolai rubinstein fungeerde. Hij huurde Tsjaikovski, toen pas afgestudeerd aan het Sint-Petersburgse Conservatorium, in om harmonie te doceren aan het Moskouse Conservatorium. Hij moedigde Tsjaikovski’s creatieve inspanningen actief aan en voerde zijn composities uit. Nikolai Rubinstein was tevens componist, een virtuoze pianist en dirigent. Hij was ook professor aan het conservatorium van Sergei Rachmaninoff. Nikolai Rubinstein en zijn broer Anton waren belangrijke figuren in het culturele leven in Rusland.

Programma:

Trio Les Misérables :
Mikhail Bezverkhni – viool
Anastasia Kozhushko – piano
Gulzhaina Kydyrova – cello

Rachmaninov Elegic trio (in memoriam van N. Rubinstein)
Tchaikovski trio (In memoriam van N. Rubinstein)

 

+ Meer details »
 

Si & La, over het leven en omstreken

JANUARI

 

«Si & La, over het leven en omstreken» is een optreden voor mensen die van taal houden. Het stuk gaat over liefde, over vriendschap, over hanen en geiten, over het overmatig gebruik van smartphones, over m/v/x en over onze rijke Nederlandse taal. Astrid Callens bewijst dat Nederlands een wereldtaal is! Deze muzikale conference is woordtheater dat wordt afgewisseld door liedjes. Alles is zelf gemaakt, vers gesneden en écht waar, enfin, dat denken wij toch!
Alle verhalen mankeren een hoekje, vandaar de naam van haar toneelclubje: NENUKAF. De rode draad door deze muzikale conference is ´denken´. Astrid denkt altijd, zélfs als ze verliefd is. Uiteraard zit er nog een àndere speling in deze muzikale conference, maar dat verklappen we lekker niet. Dit is al de tweede voorstelling van deze muzikale conference, omdat de BECKETT-zaal bij de vorige voorstelling totaal uitverkocht was.

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook