OKTOBER

 

 

ANGELIQUE

OKTOBER

 

 "ANGÉLIQUE" is het verhaal van een ouder wordende vrouw die als jonge kloosterzuster naar het toen nog “Belgisch Congo” getrokken is en begin van de jaren zestig, allesbehalve ongeschonden, eens terug in België is uitgetreden.
En nu zoveel jaren later, leeft zij met haar hebben en houden, in opvangtehuizen.

Theatermonoloog door Erik Vlaminck – coach: Tineke Nijssen
Spel en zang: LEEN PERSIJN

 

+ Meer details »
 

CICERO

OKTOBER

 

De Catilinarische Redevoeringen van de Romeinse schrijver én advocaat Cicero (60 vr. Christus) bewerkt tot een theaterstuk.

De “politiek correcte puritein” Cicero krijgt een menselijk gelaat, te midden de intriges van macht, de politieke afrekeningen en één van de meest groteske samenzweringen uit de wereldgeschiedenis. Guido Vanderauwera geeft, vanuit een gedroomde type- casting, met Romeins elan stevig gestalte aan Cicero, als de imposante, wijze, soms zachtmoedige, doch zeer gedreven staatsman-consul.

Tekst : Daniël Gybels. Regie : Jo Decaluwe. Spel : Guido Vanderauwera.

 

+ Meer details »
 

Concert VIER SEIZOENEN TRIO LES MISERABLES

OKTOBER

 

VIER SEIZOENEN

Mikhail Bezverkhni, viool
Anastasia Kozhusko, piano
Zhaina Kydyrova, cello

A. Vivaldi, P. Tchaikovsky, A.Piazzola

 

+ Meer details »
 

Homeros: 5 vrouwen

SEPTEMBER  |  OKTOBER

 

Aan de Griekse zanger en dichter Homeros, die leefde in de 8ste eeuw v.Chr., worden twee epische werken toegeschreven, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Met zijn Ilias en Odyssee opent de Europese literatuur. Uit die werken worden teksten verzameld rond vijf vrouwen: Helena, Penelope, Andromache, Nausikaä en Kirke.

Vertaling, Bewerking: Patrick Lateur
Zegging en spel: Jo Decaluwe, Els Deceukelier

+ Meer details »
 

JARNO

OKTOBER

 

De sympathieke, rappende comedian Jarno brengt samen met zijn live muzikant een hilarische mix van entertainment, muziek en stand-up, waarmee hij het publiek telkens op het puntje van hun stoel weet te houden. Als publieksopwarmer weet hij ook als geen ander hoe hij een publiek moet bespelen, dus wie op de eerste rij zit zal eraan geloven. Al snel zal duidelijk worden wat voor een Showbeest Jarno werkelijk is.
 

+ Meer details »
 

KYKLOS - Athur Decock

OKTOBER

 

De grote Grieken schreven al de klaagzang van Medea op,
hoe zij door haar man Iason zonder pardon aan de kant werd geschoven.
Maar misschien is het wel een idee om Iason eens te laten spreken?

Iason vertelt het verhaal van Medea, van zijn kinderen, zijn nachtmerries en dromen, zijn penis, andere penissen, het standbeeld in de tuin van zijn grootouders.
Iason voelde ook wel wat, af en toe.

“Ik ben Iason, de rechtmatige kroonprins van Iolcos,
en mijn vrouw is Medea, de moeder van mijn kinderen
die me hielp ontsnappen,
die haar broer vermoordde,
die zo’n schande pleegde.
Een vrouw die haar eigen broer vermoordt voor een man,
wat een verhaal toch?
Dat is geen normale vrouw, dat ís een verhaal.
Dat is Medea.”

+ Meer details »
 

Les histoires bizarres - Tine Vandenbussche

OKTOBER

 

Tweede solo voorstelling na het succes van de voorstelling 'l Amour c’est fou !
Muzikale tocht doorheen Franse chansons uit ons collectief geheugen. Deze keer gaan we naar de jaren ’60, de bruisende periode!
Een zangstem en een accordeon met daartussen pittige anekdotes en dit in een cabaretesk jasje - een eigen stijl, uniek en hartverwarmend,..

 

+ Meer details »
 

Margrietje, Tuupe Tegoare

SEPTEMBER  |  OKTOBER

 

Oef, één jaar heeft Margrietje zich onthouden, nu kan ze het niet meer houden! "Tuupe Tegoare" met haar dochter brengt ze u op het goede en slechte pad met teksten van wijlen Oswald Versyp. Luc Soens overgiet alles uitgebreid met zijn muzikale saus. Iedereen Tuupe Tegoare!

Margriet Bruggeman, Luc Soens, Wendy Antoine
Regie: Jo Decaluwe
 

 

+ Meer details »
 

Muziek in een lachspiegel - Steven De Lelie

OKTOBER

 

Muziektheater over WO II

Tekst: Patricia De Landtsheer

Spel: Steven de Lelie

Regie: Marc Leboeuf


Een stuk over de plaats die muziek in de concentratiekampen innam en hoe gevangenen en nazi’s er mee omgingen. 

Het verhaal van violist/componist Szymon Laks van zijn aankomst in het kamp tot de bevrijding en is gebaseerd op zijn boek "De kapelmeester van Auschwitz".

De muziekstukken die tijdens zijn gevangenschap een rol speelden, worden live uitgevoerd door Bernard Bertoni (viool) en Jolien Deley (cello).

 

+ Meer details »
 

OPEN DE DEUR VAN HET GEDICHT

OKTOBER

 

Samen met Nicolas Thys (bas) en Rony Verbiest (accordeon), stellen Stefan en Peter Hertmans hun luister-CD en boek Open de deur van het gedicht voor.
Een avond met jazz en poëzie. Met feestelijke introductie door Michael Robberechts.

+ Meer details »
 

TZIGANI Concert

SEPTEMBER  |  OKTOBER  |  NOVEMBER

 

Tzigani is een zigeunerorkest met een repertoire van virtuoze zigeunermuziek uit Hongarije, Roemenië, Rusland en de Balkan.

De orkestleider/solist is Pal Szomora uit Hongarije.
De muzikanten zijn grotendeels zigeuners uit Hongarije en Roemenië, die hun muziek brengen met de unieke gedrevenheid waarvoor zigeunermuzikanten bekend staan.

+ Meer details »
 

KORRELTJIE KANTEL

OKTOBER

 

De prachtige muziek- en toneelvoorstelling Korreltjie Kantel vertelt het verhaal van de tragische, intense en verboden liefde tussen twee ikonische Zuid-Afrikaanse schrijvers: Ingrid Jonker en André Brink.

 

De rollen van Ingrid Jonker en André Brink worden gespeeld door de bekende Zuid-Afrikaanse acteurs Wessel Pretorius en Christine Truter. Zij slagen erin het publiek te betoveren met hun passievolle spel. Luna Paige, Nick Turner en Jamie Jupiter verzorgen niet alleen de muzikale omlijsting, maar brengen ook hun eigen muzikale interpretaties van Jonkers gedichten. Hun eclectische stijl doet denken aan wereldmuziek – een combinatie van westerse, Afrikaanse en typisch Kaapse klanken.

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

OKTOBER

 

Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook