NOVEMBER

 

 

'17 - '18 of waarom een paard plots wel eetbaar is..

NOVEMBER

 

Een muzikaal totaalspektakel van Gezelschap Schapgezel over het laatste jaar van WO I vol drama, humor, lief en leed over verlies en liefde.

De voorstelling wordt passend onderbroken door liederen uit begin 1900. Twee rasmuziekanten hebben de muziek herwerkt naar hun eigen stijl. Een percussiegitarist en een bassist brengen dit akoestisch zonder de eigenheid van de liederen te verwaarlozen. 

Doorheen de hele voorstelling draaien beelden uit de Groote Oorlog

Spel: Charley Pasteleurs

Muziek: Fabyan Pasteleurs en Dieter Vermeire.

+ Meer details »
 

Adela en Helena

NOVEMBER

 

De eerste helft van de vorige eeuw. Heel wat vrouwen zijn onderweg. Op de vlucht uit angst voor oorlog. Op tocht vol goede hoop. Ze doorkruisen Europa. 

Een odyssee in een continent dat op springen staat.  Ze komen aan op de plek waar ze oud zullen worden.  Alleen. Ze staren voor zich uit. Of ze kijken achterom. Daar ligt het ergens. Hun vaderland.  

Het  boeiend relaas van Adela en Helena wordt op een ontroerende manier op het toneel gebracht door Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke in een regie van Ignace Cornelissen naar een tekst van Kris Van Steenberge.

 

+ Meer details »
 

GLOED

NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Een oude generaal krijgt op een dag een brief waarin een vriend van lang geleden, Konrád, zijn komst aankondigt. Dat is voor Henrik, de generaal, een schok. Van jongs af waren zij onafscheidelijk, ondanks hun verschillende achtergrond en afkomst. Tot Konrád plotseling verdween, niet lang na Henriks huwelijk met de mooie Krisztina. Het bezoek van Konrád - na 41 jaar - brengt een stroom van prachtige en pijnlijke herinneringen bij de generaal op gang.
Henrik en Konrád delen een geheim met een bijzondere kracht, 'een kracht die het weefsel van het leven verschroeit als een kwaadaardige straling, maar aan het leven tegelijk een spanning, een verhoogde temperatuur geeft'.
Eén avond, één nacht duurt de ontmoeting van de twee oude mannen. Hun laatste gesprek is een duel zonder wapens, en veel wreder.

Met Tom De Schepper, Hans Van De Vijver, Joke Van Huffel en Astrid Van Ingelgom

Naar de roman van Sandor Maraï.

Bewerking en regie: Johan Versele

 

+ Meer details »
 

Magic Michael Goochel Illusie Kindershow

NOVEMBER

 

Samen met zijn bevallige assistent en de kleurrijke clown Piccolo en zijn gekke bekken dompelt het gezelschap van Magic Michael je onder van het ene magische moment in het andere. Grappige trucs wisselen ze af met interactieve meedoemomenten. Maak je dus geen illusies, de kinderen zulen niet stilzitten!

Meer informatie en inschrijvingen via www.magic.cdenv.gent

+ Meer details »
 

Try out TABOE Philippe Geubels

NOVEMBER

 

In het nieuwe zondagavond programma op EEN gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor. In acht unieke afleveringen nodigt hij telkens een groep mensen uit waar je eigenlijk niet mee mag lachen... Om er vervolgens, samen met hen, toch mee te lachen.   Blinden,  mensen met een fysieke beperking, terminalen, holebi's,,... allemaal komen ze een paar dagen logeren in het vakantiehuis van Philippe. Hij luistert naar hen, naar hun verhalen, naar hun gevoeligheden, naar hun gevoel voor humor. En daarna neemt hij dan de proef op de som. Hij brengt comedy OVER die mensen, VOOR die mensen.
Maar om zeker te zijn van zijn stuk, wil Philippe die grappen liefst natuurlijk eerst even testen op zijn favoriete publiek...   

+ Meer details »
 

Verjaardagsconcert 5 jaar Fabian Feyaerts

NOVEMBER

 

In november 2017 is het precies 5 jaar geleden dat Fabians media carrière van start ging. Deze speciale gebeurtenis laten we niet zomaar voorbijgaan. Wij presenteren u met volle trots het exclusief verjaardagsconcert '5 Jaar Fabian' waarop we u van harte uitnodigen! 

+ Meer details »
 

Verre jaren - Morandi strijkkwartet & Herwig Deweerdt

NOVEMBER

 

Eindelijk ! Paustovskij en Sjostakovitsj komen samen.

 Hoewel beide heren elkaar bij leven nauwelijks hebben gekend, ontmoet, beschreven of bewonderd bestaat er onmiskenbaar een zielsverwantschap.

Uiteraard is er de verbondenheid met moeder Rusland, er is de ambigue relatie met het communisme, maar voor de makers van Verre Jaren is het vooral de alles doordringende zoektocht naar schoonheid, de onweerstaanbare weemoed en het diepe verlangen naar menselijke warmte in tijden van verdrukking en terreur dat hen bindt.

Verrassend actueel dus . 

 Het Morandi strijkkwartet en Herwig Deweerdt brengen op uitnodiging van het Paustovskij Genootschap de muziek en de taal van Dmitri Sjostakovitsj (1906 – 1975)  en Konstantin Paustovskij (1892 – 1968) na een halve eeuw bij elkaar in een intiem en hartverwarmend concert.

 Het Morandi strijkkwartet bestaat uit leden van het Kunsthuis, beter bekend als 

De Vlaamse Opera

Het zijn:

Katelijne Vinkeroye en Se-Yun Lee, viool,

Traudi Helmberger, altviool en

Hans-Ludwig Becker, cello.

Zij spelen al jaren samen en brengen een klassiek repertoire met een voorkeur voor twintigste-eeuwse muziek.

Eerder werkten het kwartet al samen met Herwig Deweerdt bij de uitvoering van het tweede strijkkwartet van Alexander Zemlinski.

Voor dit programma kozen voor het derde strijkkwartet Opus 73 van Dmitri Sjostakovitsj uit 1946

Herwig Deweerdt is acteur, auteur, regisseur, causeur en verbale charmeur.

De Paustosvkij teksten werden geselecteerd uit het hart. 

+ Meer details »
 

ZOE BIZOE

NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Zo ook Zoe Bizoe, al is niet meteen duidelijk wat voor vogel ze eigenlijk is. Een stuntelige flamingo met lange benen? Een kip zonder kop? Of een diva met pauwenstreken? Eén ding is zeker: Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Hoe minder ze om het lijf heeft, hoe meer ze haar ware veren laat zien: die van de paradijsvogel, geboren om te verleiden met haar passionele paringsdans.

Zoe Bizoe mixt humor en sensualiteit tot een unieke cocktail. En ze voert u maar wat graag dronken.

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

OKTOBER  |  NOVEMBER  |  DECEMBER  |  JANUARI  |  FEBRUARI

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

OKTOBER  |  NOVEMBER

 

 Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook