SEPTEMBER

 

 

De huisbewaarder (Harold Pinter)

SEPTEMBER

 

De Huisbewaarder van Harold Pinter behoort sinds de première (1960) tot het wereldrepertoire van het moderne theater.
Aston woont in het bouwvallige huis van zijn broer Mick. Op een dag neemt Aston een onbekende zwerver mee naar huis. De onberekenbare landloper neemt met beide handen dit aanbod aan en neemt zijn intrek in het huis. Als de broers hem, los van elkaar, ook nog de functie van huisbewaarder aanbieden, lijkt de zwerver vastbesloten zijn leven op straat vaarwel te zeggen en het onderkomen van de broers als het zijne te beschouwen. Er ontstaat een bizarre situatie tussen de drie mannen waarin de zwerver de broers Aston en Mick tegen elkaar probeert op te zetten. Beklemmend én komisch.

Theatergezelschap BRT, Bob De Moor, Paul Ooghe, Pieter Klinck. Regie: Philippe Lepez

 

+ Meer details »
 

Homeros: 5 vrouwen

SEPTEMBER

 

Homeros was een Griekse dichter en zanger die leefde en ca. 800 voor Christus tot 750. Hij schreef epische gedichten, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en Mytische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Twee epische gedichten , de Ilias en de Odysee, de oudst bekende en bewaard gebleven Literaire werken van de Griekse letterkunde worden dus aan hem toegeschreven. Er worden vijf vrouwen geplukt, niet geheel maar veel, rond Helena, Nausikaä, Andromarche, Penelope en Kirke.Vertaling,

Bewerking, begeleiding: Patrick Lateur
Zegging en spel: Jo Decaluwe, Els Deceukelier

+ Meer details »
 

Margrietje, Tuupe Tegoare

SEPTEMBER

 

Oef, één jaar heeft Margrietje zich onthouden, nu kan ze het niet meer houden! "Tuupe Tegoare" met haar dochter brengt ze u op het goede en slechte pad met teksten van wijlen Oswald Versyp. Luc Soens overgiet alles uitgebreid met zijn muzikale saus. Iedereen Tuupe Tegoare!

Margriet Bruggeman, Luc Soens, Wendy Antoine
Regie: Jo Decaluwe
 

 

+ Meer details »
 
  1