Home

 

Tinnenpot ligt in het hartje van het Prinsenhof, het historisch centrum van Gent...
 

 

In een vorig leven behoorde Tinnenpot toe aan het Arca-theater, maar toen Arca in 2001 fusioneerde met NTG tot het publiekstheater, besliste Tinnenpot om zelfstandig verder te gaan met Jo Decaluwe als zakelijk en artistiek leider.
 

In Tinnenpot worden eigen producties gebracht, maar er is ook plaats voor gastproducties waarbij zalen en personeel ter beschikking worden gesteld. Naast theater staat Tinnenpot ook open voor andere podiumkunsten als muziek, dans, film, video… Door het brede aanbod is er dus voor elk wat wils. Zowel jong als oud kunnen terecht bij Tinnenpot.
 

Met acht zalen (zalen & zaaltjes) is Tinnenpot de ideale ontmoetingsplaats voor theaterliefhebbers. Doordat de zalen bijna volledig opgebouwd zijn uit recuperatiemateriaal krijgen ze een nostalgisch tintje. Zo zit je in de Bonbonnière op rode pluche zetels uit de Gentse opera en in de Biljartzaal worden oude theaterstoelen uit de jaren ’50 gebruikt, gevonden in de Arca-kelder. Elke zaal heeft op die manier een eigen karakter verworven, waardoor de theatermaker een ruime keuze heeft aan speelmogelijkheden. Het is er aangenaam vertoeven.

 

 Tripadvisor