MEI

 

 

Alles Scan

MEI

 

 In de supermarkt worden we geconfronteerd met onze beperkingen.

'Alles Scan' geeft een extreme kijk op de verschillende kantjes van individuen die samenkomen en botsen in de supermarkt, waar zowel de producten als de mensen worden gelabeld.

Het stuk is gecreëerd, geschreven, gespeeld en geregisseerd door jongvolwassenen. Zij werden geïnspireerd door persoonlijke verhalen omtrent vooroordelen over fysieke beperkingen.

Compagnie Spotvogel tracht de problematiek rond beperkingen op een creatieve manier aan het publiek voor te stellen.

+ Meer details »
 

Avond van de foute woordkunst

MEI

 

AVOND VAN DE FOUTE WOORDKUNST

Humor met ballen...en borsten

Stand-up comedy door Bart Vantieghem, droogkomiek Kris Van Spitaels & pretdichteres Knopskaya

 

+ Meer details »
 

CONCERT ARION pianokwartet

MEI

 


Bonbonnièreconcert


"In memoriam Anny De Ro" door het ARION Pianokwartet

 

 

 

Mikhael Bezverkhni, viool en altviool (winnaar Koningin Elisabethwedstrijd 1976)

Sergio Agreda De Ro, altviool

Stefaan Bataille, cello

Jan Vanlerberghe, piano 

PROGRAMMA :

Gustav Mahler: Pianokwartet in A mineur

Felix  Mendelssohn Bartholdy: uit Pianokwartet in F mineur nr. 2

opus 2

- 2de deel: Adagio

Johannes Brahms: uit Pianokwartet in G mineur nr.1 opus 25

- 4de deel: Rondo alla Zingarese: Presto

PAUZE

Johannes Brahms: Piano Kwartet in A majeur opus 26

- Allegro non troppo

- Poco Adagio

- Scherzo: Poco Allegro

- Finale: Allegro

 

 

 

 

+ Meer details »
 

Dood Verlangen

MEI

 

Begin juli. Een mooie avond. Victor is afgestudeerd als master in de economie. Zijn trotse mama is in de wolken en bereidt een feestmaaltijd. Ze verwacht Victor en zijn vriendin Amber. Om samen de heuglijke gebeurtenis te vieren. Het zijn echter niet Victor en Amber die komen opdagen, maar Victor en Sander. Maria, in volle euforie, aanvaardt moeiteloos de uitleg voor de afwezigheid van Amber en is blij dat ze eindelijk een vriend van Victor leert kennen.... 

Aangrijpende voorstelling over coming out, met een flinke portie humor! In het kader van de dag tegen homofobie.

+ Meer details »
 

Food chain

MEI

 

Theater MaMathé stelt voor : FOOD CHAIN.

Een zwarte komedie over schoonheid, vraatzucht en liefde. Vijf personages hebben elk hun eigen problemen en lijken niet erg tevreden met hun zelfbeeld, of juist wel..op het eerste gezicht hebben de verschillende personages niets of weinig met elkaar te maken, maar uiteindelijk blijken hun levens meer met elkaar verweven dan ze zelf wensen.

tekst : Nicky SILVER  regie : Johnny DE MEYER

met Giovanni Vandendaele, Willem Vereecken, Kristine Everaert, Michèle Keignaert, Piet Van Gotha.

 

+ Meer details »
 

Onderweg -Isabel Nolte

MEI

 

Isabel staat midden in Utrecht, met een halve fles Chardonnay in haar hand. Een tweede fles is leeg in een brievenbus beland. Waar gaat ze eigenlijk heen?
De theatervoorstelling Onderweg vertelt het komische en mooie verhaal van Isabel Nolte. Van haar jeugd tot haar studententijd, de vele avonturen die ze meemaakt en haar naïeve karakter waardoor ze in de meest onmogelijke situaties terechtkomt!  


”Isabel is een krachtige verschijning en in haar liedjes zet zij zich neer als een sferische muzikale performer. Ze heeft een krachtige theaterpersoonlijkheid.” - Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival

+ Meer details »
 

Show Amuse Gent 2017

MEI

 

AMUSE Gent is een muzikaal en artistiek project van Artbij, een vzw die voor jongeren kansen creëert om zich uit te leven op een podium. Naast zang en dans staat het showkoor ook voor AMUSEment en dit alles onder een (semi) professionele begeleiding. 

Op 4, 5, 6 en 7 mei staat showkoor AMUSE Gent op de planken van Theater Tinnenpot met een fonkelnieuwe show waarin een mix van klassiekers en hedendaagse nummers centraal staat. De show is geschikt voor een breed publiek: zowel kinderen, jongeren, ouders en grootouders zijn welkom.

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

MAART  |  APRIL  |  MEI

 

"Klassiek voor iedereen"


De bedoeling van dit project is om dé topwerken uit het ernstige klassieke muziekrepertoire, daarom niet de meest populaire, direct toegankelijk te maken voor het brede publiek.
In tegenstelling tot grote concertzalen, die soms nogal wat drempelvrees wekken, heeft men in het Bonbonnière-zaaltje direct contact met de mens-muzikant. Men merkt het parelend zweet op het voorhoofd van de virtuoos die nog meer passioneel gedreven wordt gezien de interactie met het publiek. Dezelfde voeling als bij miniatuurtheater waarvoor Tinnenpot trouwens bekend staat. Interessant is dat bij ieder concert de componist, het genre en het opgevoerd werk worden toegelicht en men aansluitend ongedwongen kan toasten met de uitvoerder bij een gratis drankje.

Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

BIL MATCHEN

MEI

 

 

Belgische Improvisatie Liga

Reeds meer dan 20 jaar speelt BIL improvisatietheater in een uniek Canadees concept.

Het hart en de ziel van de BIL kan je zien in de matchen. Stap onze zaal binnen en je waant je meteen in een ijshockeywedstrijd. Een patinoir, twee enthousiaste teams in hockeytenue, drie strenge scheidsrechters, een pianist en een vlotte ceremoniemeester...

 

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook