APRIL

 

 

SPEKKEN KINDERTHEATER FESTIVAL PAASEDITIE

APRIL

 

Horen jullie in de verte de Paasklokken reeds? Wij wel, dus dat wil zeggen dat ook Spekken Paaseditie eraan komt! Zoet theater voor de kinderen tijdens de eerste week van de paasvakantie.
Wie komt er zoal op bezoek deze week? Wel wat dacht je van: De Gruffalo’s, Vos en Haas, Nijntje, Meneer Mol, Aadje Piraatje… Toch een kleurrijke bende, niet?
Elke dag voorstellingen voor kinderen, kleuters en peuters in theater Tinnenpot. Voorafgaand aan elke voorstelling schilderen de kinderen hun eigen eitje om de paasboom mee kleur te geven.

Van 2 april tot en met 6 april in Tinnenpot.

Meer informatie over de voorstellingen via deze link www.spekken.be

RESERVEREN KAN ENKEL VIA WWW.UITBUREAU.BE  - 09 233 77 88.

 

+ Meer details »
 

LIMITADA

APRIL

 

Een tragikomische theatervoorstelling over zichzelf heruitvinden, genetisch verprutsen en tollen rond de vraag: "Zijn dromen werkelijk onschuldig?" 

 

 

Ada denkt dat ze zwanger is.
Lucas denkt dat hij lief heeft.
Lalo denkt dat ze leven kan.
Waar gaat men met al dat denken toch naartoe?
Kinderen, loop!

Spel: Fien Claeyssens, Max Wyckaert, Marie-Lien De Herdt & Romanie Assez
Tekst & regie: Bo Alfaro Decreton

Foto: Leslie Steen

+ Meer details »
 

't is allemaal de schuld van mijn ouders

APRIL

 

Een muzikale monoloog voor volwassenen met "nenukaf".

Het leven van een mens bestaat uit keuzes maken. Na een blijkbaar jarenlange afwezigheid bij het maken van mijn eigen keuzes kom ik tot de vaststelling dat mijn doen, zijn en laten werden ingekleurd door mijn ouders. Het resultaat is dat ik vandaag ben wie ik ben: iemand met nenukaf en dat verklaart natuurlijk de titel.

 

+ Meer details »
 

Repetitie symfonisch orkest Nuove Musiche o.l.v. Eric Lederhandler

APRIL

 

Open repetitie met symfonisch orkest Nuove Musiche o.l.v. Eric Lederhandler. 

16:00 tot 20:00

 

16:00 u. Beethoven 8ste symfonie 

18:00 u. Chopin pianoconcerto nr 1 - pianist Timur Sergeyenia.

Eric Lederhandler

was laureaat van de "Wiener Meisterkurse für Dirigenten" onder leiding van Salvador Mas Conde, waarbij hij het slotconcert in de "Grosser Sendessaal" van het ORF Funkhaus te Wenen dirigeerde. In 1992 richtte Eric Lederhandler het orkest Nuove Musiche op waarmee hij jaarlijks een 40-tal klassieke concerten verzorgt in binnen- en buitenland. Het orkest is hoofdzakelijk samengesteld uit musici van de Vlaamse Opera en het Nationaal orkest van België. Hij begeeft zich regelmatig op het domein van de opera als assistent-dirigent in de Munt, de Opera Royal de Wallonie en de Vlaamse Opera, als gastdirigent bij Opera Mobile en als dirigent van het Brussels operaproductiehuis Idée Fixe.

 

Timur Sergeyenia is al lang kind aan huis in Tinnenpot met e maandelijkse Bonbonnière concerten. In 2017 vierde de klaviervirtuoos het 40-jarige jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende pianist/omponist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Inmiddels concerteerde hij wereldwijd meer dan 2000 maal. Hij maakte vooral grote carrière in Duitsland. momenteel leidt hij zijn eigen kamerorkest "Timur und seine Mannschaft. Sinds 2013 is Timur docent piano aan de LUCA-school of Arts (Campus Lemmensinstituut, Leuven) en tevens professor piano aan de Internationale muziekacademie "Theodor Leschetizky" in Wenen. 

 

 

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

FEBRUARI  |  MAART  |  APRIL  |  MEI  |  JUNI

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

BIL MATCHEN

MAART  |  APRIL

 

 

Belgische Improvisatie Liga

Reeds meer dan 20 jaar speelt BIL improvisatietheater in een uniek Canadees concept.

Het hart en de ziel van de BIL kan je zien in de matchen. Stap onze zaal binnen en je waant je meteen in een ijshockeywedstrijd. Een patinoir, twee enthousiaste teams in hockeytenue, drie strenge scheidsrechters, een pianist en een vlotte ceremoniemeester...

 

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook