MAART

 

 

BIL For Kids match!

MAART

 

Dat is een BIL-match met alles er op en er aan, maar dan op maat van onze jonge fans van tussen 8 en 12 jaar. We spelen dus een match met twee teams, scheidsrechter, ceremoniemeester en pianist, maar met aangepaste opdrachten, speelstijl en speciale verrassingen! en natuurlijk mogen ook de Kids met een sloef gooien (misschien krijgen ze er zelfs meer dan een vandaag...)

Voor en na de match mag je rekenen op animatie voor de Kids door onze spelers, dus ze zullen zich geen seconde vervelen.

Wil je deze unieke namiddagmatch meemaken met je kinderen (want ook ouders, tantes, nonkels, grootouders, meters en peters zijn uiteraard mee welkom), reserveer dan snel je tickets op www.bil.be!

+ Meer details »
 

DAMIAAN

MAART

 

 Een persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed,tegenslag en succes. Scherend langs historische feiten en interessante anekdotes, vertelt de gestorven Damiaan de gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven.

SPEL: Jo Decaluwe

+ Meer details »
 

DE RAADSHEEREN VAN NEVELE reisvoorstelling Gontrode en Deinze

MAART

 

Jo Decaluwe heeft zich met zijn éénmanstoneel met werk van Cyriel Buysse in de loop der jaren een heel sterke reputatie opgebouwd.

Sinds 1983 speelt hij DE RAADSHEEREN VAN NEVELE. Een blijspel gemaakt naar de 'verslagen over den gemeenteraad van Neveleanno 1885-86' van de hand van de jonge Cyriel Buyse

Te zien op:

za. 7 maart om 20u in de KERK VAN GONTRODE

vr. 13 maart om 20u in DE CEDER, DEINZE

+ Meer details »
 

Homeros: 5 vrouwen

FEBRUARI  |  MAART

 

Aan de Griekse zanger en dichter Homeros, die leefde in de 8ste eeuw v.Chr., worden twee epische werken toegeschreven, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Met zijn Ilias en Odyssee opent de Europese literatuur. Uit die werken worden teksten verzameld rond vijf vrouwen: Helena, Penelope, Andromache, Nausikaä en Kirke.

Vertaling, Bewerking: Patrick Lateur
Zegging en spel: Jo Decaluwe, Els Deceukelier

+ Meer details »
 

KLEINE ENCYCLOPEDIE VAN DE EENZAAMHEID

MAART

 

Liefde is het draaglijk maken van elkaars eenzaamheid

Er zijn evenveel definities van eenzaamheid als er mensen zijn die de eenzaamheid ervaren. Vaak wordt eenzaamheid gedefinieerd vanuit een negatief gevoel: een gemoedstoestand die met een gevoel van leegte, isolement, verdriet en depressiviteit gepaard gaat.
Tg WUIVEND RIET benadert de eenzaamheid in samenhang met kunst, liefde, wetenschap en tal van andere gebieden. Dat werpt een verrassend nieuw licht op een begrip dat we misschien beter kennen dan we denken. Er moet iets zijn met eenzaamheid waardoor we haar steeds weer opzoeken. Is die eenzaamheid zelfgekozen, zelfopgelegd, aangeboren of gedwongen?
Drie bevlogen actrices serveren een cocktail van conflicten, herinneringen, bedenkingen en polemieken. Dialogen en monologen wisselen mekaar af, vullen mekaar aan of spreken mekaar tegen. Een ‘tranche de vie’ over drie gevechten tegen eenzaamheid. Een voorstelling voor fijnproevers die we uitdagen om vrij te associëren…

Met Marilou Mermans, Aafke Bruining, Ellen Van de Poel

Tekst Johanna Spaey en Ellen Van de Poel (dialogen).

Regie Ed Vanderweyden
 

+ Meer details »
 

Knuppels en Gekakel

MAART

 

Driël doet voor de tweede keer in Tinnenpot stof opwaaien met KNUPPELS EN GEKAKEL !

KNUPPELS EN GEKAKEL vertelt een heftig persoonlijk, dus menselijk verhaal. Maar binnen dat kader wervelt ook een kleurrijke galerij van hilarische sketches, pittige liedjes en ontroerende verstilling. De voorstelling confronteert de toeschouwer met de vraag : “Hoe bevooroordeeld en onverdraagzaam kan een mens zijn ?”

Voor wie van energiek, geëngageerd theater houdt….

+ Meer details »
 

LIJMEN Cabaretduo Grof Geschud

MAART

 

DE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT!! EXTRA VOORSTELLING WOENSDAG 20 MEI OM 20u00 !!!


Lander Severins, Myrthe Van Velden. Regie: Raf Walschaerts en Minou Bosua.
In LIJMEN bevraagt het duo het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Van ridders tot perenvlaai, van Plato tot bejaarden, een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden.
za. 28 maart 2020 - 20.00 u.
 

+ Meer details »
 

Max De Muis en het Circus Sikkepit - Poppentheater Hendrick De Vos

MAART

 

BEIDE VOORSTELLINGEN ZIJN UITVERKOCHT !

“Max De Muis en het Circus Sikkepit”:
Max woont eenzaam op een stil en verlaten circus samen met de circusdirecteur. Op een dag komt Karel binnen gevallen en zoeken ze samen naar een oplossing om het circus nieuw leven in blazen. Tot ze op een bepaald moment ontdekken welk vreemd wezen de circusattributen ontvreemdt. Ze gaan samen op onderzoek uit. Zullen ze er in slagen nieuw leven te blazen in het verlaten circus of zal het daar voor eeuwig stil blijven?"

 "Het Lootse Poppentheater Hendrick De Vos is een reizend
poppentheater dat speelt in theaters, scholen, buurthuizen,
kinderdagverblijven, bibliotheken, bedrijven, feesten, festivals, enz.
Het theater speelt voorstellingen voor kinderen van 4 tot 11 jaar.

De centrale figuur bij elk verhaal is Hendrick De Vos, hij is reeds jarenlang op stap over de hele wereld. Uit elke hoek van de continenten brengt hij zijn verhalen mee en brengt ze aan de kinderen met zijn poppen in een typische sfeer en vormgeving. Hij brengt zijn poppen tot leven om zijn verhaal te kunnen brengen,
met muziek, dans en humor.
We hebben een eigen atelier waarin alle poppen, decors en attributen worden gemaakt. De kledij wordt ontworpen in de stijl van het verhaal in ons eigen naaiatelier.

 

+ Meer details »
 

Sint-Anna duo - MIKHAIL BEZVERKHNI EN MARIEKE DE JONGHE

MAART

 

 Op het programma staan werken van Albinoni, Vivaldi, Schumann, Boccherini, Massenet, Paganini

+ Meer details »
 

The disposable human

MAART

 

A new era has started! Welcome to Despotus.
The land where you will finally be yourself. No more worrying about chaos and choices, no more sleepless nights.

He will always be there to watch you grow to the perfect woman you have always wanted to be. So what are you waiting for? Take your color and make it your own.


Met: Lauranne van de Meulebroeke, Manon Smagghe ,Sara Tremerie, Justien Cool, Emily Schotte
In regie van Aude Dewerchin
 

+ Meer details »
 

BIL MATCH

FEBRUARI  |  MAART

 

Belgische Improvisatie Liga

Reeds meer dan 20 jaar speelt BIL improvisatietheater in een uniek Canadees concept.

Het hart en de ziel van de BIL kan je zien in de matchen. Stap de zaal binnen en je waant je meteen in een ijshockeywedstrijd. Een patinoir, twee enthousiaste teams in hockeytenue, drie strenge scheidsrechters, een pianist en een vlotte ceremoniemeester...

 

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook