MAART

 

 

A Canzone 'e Partenope - Bel Ayre

MAART

 

Bel Ayre (wat in zowat alle Europese talen begrepen kan worden als “mooi lied”) is de groep rond zangeres Lieselot De Wilde en guitarist Peter Verhelst. Op 26 maart stellen ze hun eerste album “A Canzone ‘e Partenope” voor. Het album geeft een unieke interpretative van Napolitaanse liederen. Het authentieke temperamentvolle karakter van Napels spat er sowieso vanaf, maar daarnaast krijgt ook het electische karakter van dit genre volle  ruimte. In de muziek zijn invloeden te horen van Spaanse, Portugese en Arabische muziek, westers-klassieke, vroege jazz en franse airs en chansons. Bel Ayre laveert daar speels tussenin.

Lieselot De Wilde, zang/ Peter verhelst, gitaar/ Jean Philippe Poncin, klarinetten/ Dirk van der Harst, bandoneon/ Nele Gillis, cello/ Yves Peeters, percussie

+ Meer details »
 

AVEC LES ANGES - SAINT-MARTEAU & PAULINE

MAART

 

Met het grandioze liefdesduet "AVEC LES ANGES (uit de musical "Irma la Douce") , doken Pauline Veminnen en Saint-Marteau het chanson van de jaren 50 in. Resultaat : een sprankend cabaretprogramma vol bekende en vergeten klassiekers.

 

 

+ Meer details »
 

Compressions

MAART

 

Compressions brengt een tribute aan Mark Knopfler en blaast de gouden periode van Dire Straits nieuw leven in.

In onze stemmige Bonbonnière spelen ze uitgelezen arrangementen van iconische nummers als Brothers in Arms, Romeo and Juliet en zoveel meer tijdloze hits…

Alexander Makay, gitaren & zang

Simon De Cuyper, keyboards & zang

Ronald Surmont, bas

Scally Claeys, drums & percussie

+ Meer details »
 

Strograss - cd release

MAART

 

De muzikanten van Strograss (Gent) hebben uiteenlopende achtergronden, mar delen een passie voor akoestische rootsmuziek en songwriting. Ze brengen invloeden uit bluegrass, old-time, folk en wereldmuziek samen in sterke songs, vaak rond actuele sociale thema's. Naast stevige riffs, eigenzinnige arrangementen en boeiende teksten levert dat bij Strograss ook een unieke sound op. De band heeft daarmee een geheel eigen plaats veroverd binnen de nieuwe genaratie rootsmuziek en viel daarmee meermaals in de prijzen. Dit eigenzinnige Gentse roots-quintet maakte de lovende reacties op hun debuuralbum helemaal waar tijdens de zomerfestivals en was de overtuigende winnaar van de folk-en rootswedstrijd van Muziekmozaiëk en finalist van de Dranouter Rootsrally. De band werd alvast ook genomineerd voor de European World of Bluegrass contest 2017 en stelt het langverwachte tweede album voor in Tinnenpot op 31 maart 2017.

+ Meer details »
 

MARGRIETJES "BESTE"

MAART  |  APRIL

 

EXTRA VOORSTELLING !

D'er is waarschijnlijk geen Gentse Comédienne die al zo lang op de planken staat als Margriet Bruggeman....en daar komt ze weer ! Ditmaal onder de titel "Margrietjes Beste".

Het laat zich al raden, de beste nummers uit haar "carrière" gedrenkt in de muzikale uitvoeringvan haar compagnon de route Luc Soens.

Liedjes en teksten, meer moet dat niet zijn...of toch, hier en daar nog een goede mop ertussen ! 

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

MAART  |  APRIL  |  MEI

 

"Klassiek voor iedereen"


De bedoeling van dit project is om dé topwerken uit het ernstige klassieke muziekrepertoire, daarom niet de meest populaire, direct toegankelijk te maken voor het brede publiek.
In tegenstelling tot grote concertzalen, die soms nogal wat drempelvrees wekken, heeft men in het Bonbonnière-zaaltje direct contact met de mens-muzikant. Men merkt het parelend zweet op het voorhoofd van de virtuoos die nog meer passioneel gedreven wordt gezien de interactie met het publiek. Dezelfde voeling als bij miniatuurtheater waarvoor Tinnenpot trouwens bekend staat. Interessant is dat bij ieder concert de componist, het genre en het opgevoerd werk worden toegelicht en men aansluitend ongedwongen kan toasten met de uitvoerder bij een gratis drankje.

Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

We are one - Ingrid Nomad

MAART

 

Ingrid Nomad lanceert haar debutalbum 'We are One'. A twist of Smooth Jazz with a certain fragility and a sudden smile. Deze Gentse jazz zangeres werkte hiervoor samen met notoire jazzmuzikanten : Sabin Todorov (piano), Sal La Rocca (Contrabas) vooral bekend van Vaya Con Dios, Stephan Pougin (Drums/percussie) en Annemie Osborne (Cello).  Deze CD release is een juweeltje om te ontdekken.

 

 

+ Meer details »
 

Meneer Robert

MAART

 

Het verhaal van Robert Schuman (1886-1963) is ook het psychologisch drama van zijn medewerkster Marie Kelle.  Door haar ogen zien we Schumans conflict met Nazi-Duitsland, zijn moeizame verhouding met Churchill en zijn vriendschap met bondskanselier Konrad der Alte Adenauer.

Marie Kelle's levenslange relatie met Schuman laat zich samenvatten als 'ni avec toi, ni sans toi'. Want op de achtergrond is er een tweede kracht die Schumans leven stuurt.. zijn geloof. Een kracht die Marie frustreert en waartegen ze in opstand komt.

"MENEER ROBERT" vertelt over "de verenigde staten van Europa" een thematiek die met de "Brexit" actueler is dan ooit. Net daarom moet het verhaal van Robert Schuman én van zijn idealen anno vandaag worden verteld.

Op vrijdag 17 maart wordt de voorstelling ingeleid door Prof. Dr. HENDRIK VOS, hoogleraar Vakgroep Politieke wetenschappen van de Universiteit Gent.

 

+ Meer details »
 

Memiores van een emotioneel studerend kalf

MAART

 

“Liefde is een hoer. Laten we het daarop houden.”

 

"Memoires van een emotioneel studerend kalf’ is een monoloog door Liza Willfrieda. Ze neemt je voor een uurtje mee naar haar studentenleven en brengt een selectie waargebeurde vertellingen met een stevige portie zelfspot. Gaande van “Bretellen” tot “De Rechtenprins op het Witte Paard.” Lachen is sterk toegelaten. De voorstelling werd reeds opgevoerd in Antwerpen en Oostduinkerke en komt nu ook naar Gent! 

 

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

MAART

 

 Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie : Jo Decaluwe

Tekst : Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook