DECEMBER

 

 

De light-psychopaat en zijn prooi

DECEMBER

 


In zijn speech van anderhalf uur, neemt Bart Renaer u mee in de wereld van de light-psychopaat en zijn prooi. Hij laat u zien hoe een Light-psychopaat denkt, hoe hij handelt, waartoe hij in staat is en vooral waarom u op uw hoede dient te zijn voor dit soort mensen of waarom u zich van hen dient los te maken als u op dit moment in relatie staat met zo iemand.

Na het horen van deze speech zal u meer letten op de light-psychopaten in uw omgeving en dat is ook de bedoeling.

+ Meer details »
 

Dear Deer

DECEMBER

 

Dear deer

is de eerste afstudeervoorstelling van Elena Van Leuven.

Dear deer is het resultaat van een zoektocht naar hoe een mens functioneert tijdens, 

maar vooral na het beleven van een traumatische ervaring.

 

Bang bang, he shot me down

         Bang bang, I hit the ground

                  Bang bang, that awful sound

                           Bang bang, my baby shot me down


    -  Sonny Bono


+ Meer details »
 

GLOED

NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Een oude generaal krijgt op een dag een brief waarin een vriend van lang geleden, Konrád, zijn komst aankondigt. Dat is voor Henrik, de generaal, een schok. Van jongs af waren zij onafscheidelijk, ondanks hun verschillende achtergrond en afkomst. Tot Konrád plotseling verdween, niet lang na Henriks huwelijk met de mooie Krisztina. Het bezoek van Konrád - na 41 jaar - brengt een stroom van prachtige en pijnlijke herinneringen bij de generaal op gang.
Henrik en Konrád delen een geheim met een bijzondere kracht, 'een kracht die het weefsel van het leven verschroeit als een kwaadaardige straling, maar aan het leven tegelijk een spanning, een verhoogde temperatuur geeft'.
Eén avond, één nacht duurt de ontmoeting van de twee oude mannen. Hun laatste gesprek is een duel zonder wapens, en veel wreder.

Met Tom De Schepper, Hans Van De Vijver, Joke Van Huffel en Astrid Van Ingelgom

Naar de roman van Sandor Maraï.

Bewerking en regie: Johan Versele

 

+ Meer details »
 

MARCELLINO

DECEMBER

 

HENDRIK LEBON, danser/acteur bij Les Ballet C de la B, brengt MARCELLINO een soloprogramma waarbij hij zang, dans, muziek en theater mixt in een eigenzinnige fantasiewereld, caleidoscopisch en humoristisch van aard. Marcellino, een ongekende jongen , staat op een dag aan de deur en is niet meer weg te krijgen. Hoe op een kleine seconde je leven er plots anders uit kan zien...

Foto: Tuur Uytenhove

+ Meer details »
 

ROULEZ ROULEZ

DECEMBER

 

Aan een razende vaart dendert onze wereld voorbij. Een losgeslagen carrousel waar kleuren wazig, mensen schimmig en connecties vluchtig worden. De beklemmende leegte waar mensen in armoede trachten te overleven, kruipt via beklijvende muziek en woord onbehaaglijk onder je vel.

Wie? O, Wie kan de tijd even doen zwijgen om dromen even mogelijk te maken…

Een nieuw theaterstuk van t’Hope vzw waar 21 deelnemers het beste van zichzelf geven.

 

De productie is een samenwerking tussen Ivan Lemenu, die voor de 5de maal de regie opneemt, en Rudi Degryse, die de muziek arrangeert. Met ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen.

+ Meer details »
 

Toujours aimer - liefde voor Edith Piaf

DECEMBER  |  JANUARI

 

Leen Heylen en Rein De Vos gaan samen op een muzikale tocht doorheen het liefdesleven van Edith Piaf. Een uitdagend avontuur, net zoals het leven van de Franse chansonnière. De 'Bonbonnière' in Tinnenpot is gemaakt voor Franse chansons en dus dé ideale locatie!

Leen Heylen brengt je, samen met accordeonist Rein De vos terug naar het Parijs van de jaren '50.

 

 

 

 


+ Meer details »
 

ZOE BIZOE

NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Zo ook Zoe Bizoe, al is niet meteen duidelijk wat voor vogel ze eigenlijk is. Een stuntelige flamingo met lange benen? Een kip zonder kop? Of een diva met pauwenstreken? Eén ding is zeker: Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Hoe minder ze om het lijf heeft, hoe meer ze haar ware veren laat zien: die van de paradijsvogel, geboren om te verleiden met haar passionele paringsdans.

Zoe Bizoe mixt humor en sensualiteit tot een unieke cocktail. En ze voert u maar wat graag dronken.

+ Meer details »
 

SPEKKEN KINDERTHEATER FESTIVAL

DECEMBER  |  JANUARI

 

 


 

SPEKKEN

KINDERTHEATERFESTIVAL

Kerstvakantie 2017

Van 26/12 2017 tot en met 6/01/2017 ( niet op 31/12 en 1/1 ).

Spekken Kerst hoeven we al niet meer aan u voor te stellen. Laat je verrassen door het aanbod van deze editie en wees er snel bij ! Tijdens en tussen de voorstellingen door kunnen de kinderen aanschuiven aan de 'crea'tafels in het Binnenhof waar ze mee knutselen , of genieten van een pannekoek.

VOOR ALLE INFO EN RESERVATIES:   www.spekken.be en telefonisch op 09/233 77 88

 

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

OKTOBER  |  NOVEMBER  |  DECEMBER  |  JANUARI  |  FEBRUARI

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

Santa's wife : De Reizende Poolster 2017

DECEMBER

 

Santa’s Wife: De Reizende Poolster

Helene Bracke : zang. www.helenebracke.be

Jelle Vastershaeghe : piano. www.jellev.be

 

Een familievoorstelling die de grens tussen fantasie en realiteit doet vervagen. Een cabaret waar je van moet lachen, maar ook een beetje huilen.

Het is weer bijna kerst.
De wereld maakt zich klaar.
Bomen krijgen lichtjes, gevels krijgen kleur.
Schouwen ademen de gezellige geur van het haardvuur. Iedereen wacht vol spanning op de komst van de Kerstman. Iedereen...
behalve een vrouw ...

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook