FEBRUARI

 

 

Benoit Chante LA FOLIE VERTE - concert voor kinderen

FEBRUARI

 

Op het podium, Benoit en zijn muzikant, een grote pot bloemen, een stuk van een fiets en een gitaar.

Benoit is een voormalige onderwijzer die met zijn gitaar voor zijn klas zong en zijn liedjes schreef. Op een dag besloot hij te beginnen als zanger voor kinderen. Zijn show weerspiegelt zijn pedagogische bekommernis en zijn liefde voor kinderen.

De muziek mengt verschillende genres: rock’n’roll sfeer, rustige liedjes, Oosterse muziek, er is voor elk wat wils. De liedjes zijn kort en zeer repetitief, gemakkelijk te onthouden. Bovendien worden alle nummers begeleid door gebaren die de kinderen kunnen reproduceren. Dit maakt van de voorstelling een levendige en interactieve show en iedereen zal het theater verlaten met dit refrein: « Lang leve de planeet! » 

+ Meer details »
 

De Kevins vs Knip: The ultimate IMPRO Battle

FEBRUARI

 

EINDELIJK !
De kevins en Knip nemen het tegen elkaar op in een theatersport wedstrijd!

De Kevins en Knip zijn al jaren vaste waarden in het Belgische en Nederlandse improvisatietheater landschap en toch speelde ze nog nooit tegen elkaar.
Straffer nog , ze zagen elkaar nog nooit spelen! Zelfs niet tijdens al de jaren dat ze samen mee deden aan het Nederlands Theatersport Toernooi. Excuses waren er genoeg:

- Wij moesten zelf spelen.
- Wij waren gaan eten.
- Wij gingen langs komen, maar blijven praten met X en Y
- Ik vind impro niet leuk om te zien.
- etc
Maar nu is het zover! Kom kijken , want het wordt WAANZIN!

+ Meer details »
 

De naamlozen (Filip Vanluchene)

FEBRUARI

 


Theater De Balsemblomme


Regie Francis Ringelé
Cast: Mieke De Decker, Rosa Duchateau, Nicole Vanhoucke en Wim Van Doorsselaere

‘De Naamlozen’ is het verhaal van een aantal buren in een volkse wijk, van een reis naar Duitsland georganiseerd door de plaatselijke KWB, van een gemeenschap die wordt verscheurd wanneer oude vetes worden opgerakeld en leugens en bedrog, passionele verlangens en onbeantwoorde liefde beetje bij beetje aan het licht komen. Het resultaat is een kolkende rivier van woorden en in een zinderende finale spatten de onderhuidse spanningen als een overrijpe tomaat uiteen. 

+ Meer details »
 

Homeros: 5 vrouwen

FEBRUARI  |  MAART

 

Aan de Griekse zanger en dichter Homeros, die leefde in de 8ste eeuw v.Chr., worden twee epische werken toegeschreven, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Met zijn Ilias en Odyssee opent de Europese literatuur. Uit die werken worden teksten verzameld rond vijf vrouwen: Helena, Penelope, Andromache, Nausikaä en Kirke.

Vertaling, Bewerking: Patrick Lateur
Zegging en spel: Jo Decaluwe, Els Deceukelier

+ Meer details »
 

BIL MATCH

FEBRUARI  |  MAART

 

Belgische Improvisatie Liga

Reeds meer dan 20 jaar speelt BIL improvisatietheater in een uniek Canadees concept.

Het hart en de ziel van de BIL kan je zien in de matchen. Stap de zaal binnen en je waant je meteen in een ijshockeywedstrijd. Een patinoir, twee enthousiaste teams in hockeytenue, drie strenge scheidsrechters, een pianist en een vlotte ceremoniemeester...

 

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook