OKTOBER

 

 

50 TINTEN TUPPERWARE

OKTOBER

 

 Een vrouw is al veel te lang single en gaat in de supermarkt op zoek naar de man van haar leven. Daar beleeft ze allerlei knotsgekke avonturen. Eens ze weer thuisgekomen is, beslist ze haar leven een nieuwe wending te geven. Wil je weten hoe ze dat doet en wat Tupperware ® daar mee te maken heeft? Kom dan zeker kijken naar 'Vijftig tinten Tupperware ®' waar ze aan de hand van Tupperware ® produkten vertelt over haar leven als single, over relaties, de liefde en nog zoveel meer.

 
Zo had je nog nooit naar een Tupperware ® doos gekeken!

+ Meer details »
 

Amandus Kwintet

OKTOBER

 

Amandus Kwintet is een jong, dynamisch kamermuziekensemble met Gentse roots. Met hun vijven beogen deze gepassioneerde koperblazers het op een hoog niveau brengen van kamermuziek voor een breed publiek binnen én buiten de klassieke concertzaal.

Bert Mees / TROMPET
Ester Van Nuffel / TROMPET
Sven Wuytack / TROMBONE
Yura Mandziy / HOORN
Mathijs Coine / BASTUBA

+ Meer details »
 

CICERO

OKTOBER

 

De Catilinarische Redevoeringen van de Romeinse schrijver én advocaat Cicero (60 vr. Christus) bewerkt tot een theaterstuk.

De “politiek correcte puritein” Cicero krijgt een menselijk gelaat, te midden de intriges van macht, de politieke afrekeningen en één van de meest groteske samenzweringen uit de wereldgeschiedenis. Guido Vanderauwera geeft, vanuit een gedroomde type- casting, met Romeins elan stevig gestalte aan Cicero, als de imposante, wijze, soms zachtmoedige, doch zeer gedreven staatsman-consul.

Tekst : Daniël Gybels. Regie : Jo Decaluwe. Spel : Guido Vanderauwera.

 

+ Meer details »
 

Communicatie Comedie - Terugkomdag voor PCM-er

OKTOBER

 

Aan de hand van grappige sketches brengen Claire Van de Velde en Edwin Hantson persoonlijkheidstypes en hun drama’s ten tonele. Je kent ze wel: de overdrijvers en de over aangepasten onder ons. Je zal
ook je eigen “drivers”
herkennen. De denker, de gelovige, de zorgzame, de entertainer, de doener en de dromer worden ten tonele gebracht. Maar welke behoefte zit er achter de maskers die ze soms opzetten? Wat is de sleutel om drama’s en miscommunicatie @work en @home te voorkomen. Deze voorstelling initieert de kijker op een vermakelijke wijze in de kunst van de adaptieve communicatie en het vermijden van drama’s.

 

+ Meer details »
 

De rustdag van Franky en Melchior (maar toch vooral van Franky)

OKTOBER

 

Een dubbele moord. Of toch niet? Inspecteur Van Bil wordt in de laatste week voor zijn pensioen naar zijn troebele verleden gekatapulteerd wanneer zijn ondergeschikte, agent Craeybeckxtunnel, hem confronteert met het lijk van een oude bekende. En dan zijn er ook nog twee pelgrims mee gemoeid, die ogenschijnlijk een zeer belangrijke tocht ondernemen door Azië en omstreken.

Wat is er gebeurd in Van Bils jeugdjaren? Wat doen een nagelknipper en een pot samoeraisaus op de plaats van delict? Wat weet u over de échte traditie van het brood breken? Kent u de ontstaansgeschiedenis van de E34? Hoe zat dat ook alweer met het Te Late Avondmaal? En vooral: wie heeft wie vermoord om welke reden in deze wirwar van verrassingen, plotwendingen en aha-erlebnissen?

U komt het allemaal te weten in het nieuwe stuk van het zeer lokaal geprezen schrijversduo Flabberghast: De rustdag van Franky en Melchior (maar toch vooral van Franky). Maak alvast uw tepels nat!

Tekst: Flabberghast
Regie: Lennart Vanstaen
Spel: Jeroen Meylemans, Guy Hofmans, Julian De Backer, Anke De Potter, Xander Peeters, Sien Van den Brande en Flor Decleir

 

+ Meer details »
 

Die Wasgoedlyn

OKTOBER

 

 In het verlengde dan het Festival voor het Afrikaans komt Die Wasgoedlyn ook naar Gent bij Theater Tinnenpot. Die Wasgoedlyn is in Zuid-Afrika een spraakmakend collectief van de beste singer songwriters, rappers, schrijvers en dichters uit onder meer de townships. Zanger en liedjesschrijver Riku Lätti begon Die Wasgoedlyn als een informele bijeenkomst van artiesten die in hun eigen omgeving optreden. Lätti nam deze bijeenkomsten op met zijn mobiele studio, waarbij de sfeer van authenticiteit behouden bleef. Die Wasgoedlyn wordt vooral gezien als de spreekbuis van de bruine niet-gefortuneerde Zuid-Afrikaan. Het collectief produceert opmerkelijke concerten en veelbeluisterde radio- en televisieprogramma’s waarin humor niet wordt geschuwd. Hun optredens zijn een mix van folk, rap, pop en traditionele Afrikaanse muziek. Die Wasgoedlyn wordt gerepresenteerd door Gert Vlok Nel, Frazer Barry, Deniel Barry, Churchil Naudé, Jolyn Phillips, Riku Lätti en Jackie Lätti.

Het optreden in Gent wordt een levendige live opname in samenwerking met Nederlandse, Vlaamse en Zuid-Afrikaanse muzikanten.

Dit zijn de promofilmpjes:

https://vimeo.com/198795500/565699c3aa

https://www.youtube.com/watch?v=nmG-PWe85uU

+ Meer details »
 

HET MOOIE DAGENBOEK VAN MARY BODUIN

OKTOBER

 

Haar uniek tijdsbeeld van theater, muziek en mooie mensen van de 60er jaren tot nu.

Mary Boduin kreeg in maart 2018 de belangrijkste Vlaamse mediaprijs,de EREGALERIJ VAN RADIO2
voor haar volledige oeuvre dat ze schreef voor Liliane Saint-Pierre Louis Neefs, Ann Christy en vele
anderen.
Een passioneel moment met de actrice en liedschrijfster
die vertelt uit haar rijkgevulde leven met unieke beeld- en geluidsfragmenten.

+ Meer details »
 

PAS DE TROIS

OKTOBER

 

Een PAS DE TROIS is én een dans uit het klassieke
ballet, én een dressuurproef voor paarden. Psychologisch drama over hoe relaties beginnen, (al of niet) werken, eindigen, en ... opnieuw beginnen. Soms is het arena dat van de paardans, dan weer dat van het slagveld nà de liefde. 

Inspiratiebronnen waren teksten van Jean Genet, Harold Pinter, Rainer Werner Fassbinder, Woody Allen en Ingmar Bergman.

Nathalie Haspeslagh, Ellen Van de Poel, Cis Van Peer en Dieter Dresselaers. (Tg Wuivend Riet).

+ Meer details »
 

Storyville New-Orleans Norbert Detaeye

OKTOBER

 

Een overzicht van de muziek die ontstaan en gegroeid/vergroeid is met het Zuiden van de Verenigde Staten , met New-Orleans als centrum : de muziek die aan de basis ligt van de Jazz én pakweg honderdtwintig jaar populaire Westerse muziek.
 
Detaeye geeft een korte situatieschets van de voorgeschiedenis en het belang van Storyville ; speelt ragtime en typeert de ‘piano-professors’ die klank en kleur gaven aan de Red Light District ; een traditie die nog steeds in de stad bestaat, ook al werd Storyville reeds in 1917 gesloten. ( Jelly Roll Morton / James Booker…)
 
Hij  belicht de Blues, Boogie-woogie , Rhythm & Blues en de veschillende facetten van de zgn. Gospel music.
Gospel en Blues : de muzikale funderingen van de Westerse muziek.
 
 

Een belangrijk onderdeel van het programma : de uitstraling van de music of the South met composities
van bekende en minder bekende songwriters

+ Meer details »
 

Tegen de groei - Het Verloren akkoord

OKTOBER

 

Het Verloren Akkoord is een duo bestaande uit Sebastiaan Carron & Rutger Mathys.
Ze brengen graag een divers aanbod van muziek met vooral Nederlandstalige kleinkunst, Franstalige Chansons en Crooners/Jazz.
Deze zaalshow is hun debuut in de cabaretwereld, met een show over jong en oud, voor jong en oud.

+ Meer details »
 

YOURCENAR

OKTOBER

 

'L'ETRE QUE J'APPELLE MOI'

Le Tour de la Prison avec Marguerite Yourcenar

Een reis door het universum van Marguerite Yourcenar,
onontwarbaar verbonden met haar “autobiografie..zonder ik”, met het leven van een zekere Marguerite Cleenewerck de Crayencour, waarin figureren: een wieg, enkele valiezen en een rustbank in empirestijl.

Met teksten uit Mémoires d’Hadrien, L’Oeuvre au noir, Souvenirs Pieux en Archives du Nord; met haar personages Hadrianus, Zeno en haar eigen vader Michel de Crayencour en met flarden, zinnen, geplukt uit haar boeken, essays, alles gelardeerd met uittreksels uit onuitgegeven brieven en postkaarten.

Concept & tekstkeuze: Luc Devoldere
Regie: Luc Vandermaelen
Acteurs: Carine Bamps, Rémi Fransot, Mélina Van Hoof, Thibault Sforza, Luc Vandermaelen

Een initiatief van het tijdschrift Septentrion. Arts, lettres et culture de Flandre et des pays-Bas (een uitgave van Ons Erfdeel vzw).
Met de steun van Universiteit Gent.


 

 

+ Meer details »
 

"VRANKE VROUWEN"

OKTOBER

 

De theatervoorstelling VRANKE VROUWEN is gebaseerd op de biografieën van een aantal iconische vrouwenfiguren, Pausin Johanna, Camille Claudel, Fanny Pistor, Mary Borden, Ulrike Meinhof en Esrin Lilith.. Sommige zijn historische figuren, andere behoren tot het rijk van de verbeelding, van nog andere wordt het bestaan (met klem) ontkend … 

Aafke Bruining en Ellen Van de Poel vertolken acht inspirerende en empathische vrouwen. Karakters die -ieder op hun manier- moe(s)ten overleven in een mannenwereld. Verhalen die raken, doen glimlachen, doen mijmeren, doen nadenken…

De voorstelling wordt opgeluisterd door de muzikale commentaar en de soundscape van sopraan Nele Peeters en celliste Tine Hubrechts.

 

+ Meer details »
 

Repetitie symfonisch orkest Nuove Musiche o.l.v. Eric Lederhandler

OKTOBER

 

Open repetitie met symfonisch orkest Nuove Musiche o.l.v. Eric Lederhandler. 

Chopin Pianoconcerto nr. 1

18:00 tot 22:00

 

Eric Lederhandler

was laureaat van de "Wiener Meisterkurse für Dirigenten" onder leiding van Salvador Mas Conde, waarbij hij het slotconcert in de "Grosser Sendessaal" van het ORF Funkhaus te Wenen dirigeerde. In 1992 richtte Eric Lederhandler het orkest Nuove Musiche op waarmee hij jaarlijks een 40-tal klassieke concerten verzorgt in binnen- en buitenland. Het orkest is hoofdzakelijk samengesteld uit musici van de Vlaamse Opera en het Nationaal orkest van België. Hij begeeft zich regelmatig op het domein van de opera als assistent-dirigent in de Munt, de Opera Royal de Wallonie en de Vlaamse Opera, als gastdirigent bij Opera Mobile en als dirigent van het Brussels operaproductiehuis Idée Fixe.

 

Timur Sergeyenia is al lang kind aan huis in Tinnenpot met e maandelijkse Bonbonnière concerten. In 2017 vierde de klaviervirtuoos het 40-jarige jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende pianist/omponist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Inmiddels concerteerde hij wereldwijd meer dan 2000 maal. Hij maakte vooral grote carrière in Duitsland. momenteel leidt hij zijn eigen kamerorkest "Timur und seine Mannschaft. Sinds 2013 is Timur docent piano aan de LUCA-school of Arts (Campus Lemmensinstituut, Leuven) en tevens professor piano aan de Internationale muziekacademie "Theodor Leschetizky" in Wenen. 

 

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook