FEBRUARI

 

 

HET KWARTET

FEBRUARI

 

HET KWARTET naar Ronald Harwood

Jef Demedts, Magda Cnudde, Bob Snijers, Dani Heylen

Cissy Robson (Magda Cnudde) , Wilfred Bond (Jef Demedts) en Reggie Page (Bob Snijers), brengen in een rustoord ergens in het Engelse Kent hun levensavond door. Hun rustige leventje wordt telkenjare enigszins verstoord rond 10 oktober, de verjaardag van componist Giuseppe Verdi, dan herdenken de residenten van het rusthuis de Grote Maestro met een concert en vergaren zo wat fondsen om de financiële nood waarin het rusthuis verkeert te lenigen. Dit jaar vlotten de voorbereidingen niet direct…Dan, als door de theatergoden gezonden, doet een nieuwe bewoonster haar intrede: Jean Horton (dani Heylen). Vele jaren geleden stond ze samen met de andere drie op de planken in een memorabele opvoering van Verdi’s  “Rigoletto” Zou dat niet iets zijn voor de tiende oktober? Maar…Reggie en Jean waren ooit een echtpaar en Jean is haar diva-streken nog niet verleerd en de harmonie binnen het viertal is ver te zoeken…”Het Kwartet” zit vol humor,melancholie, poëzie en bovenal muziek dat niemand minder dan Dustin Hoffman in 2012 als basis koos voor zijn debuut als filmregiseur.

Regie: Frank van Laecke

+ Meer details »
 

Hugo CLAUS

FEBRUARI

 

Totaalconcept met onuitgegeven teksten van Hugo Claus, gebracht door GUIDO  VANDERAUWERA.

Bijna 10 jaar na zijn dood (19 maart 2008) brengt Tinnenpot hulde aan deze Vlaamse reus. Als rebel, taalvirtuoos en veelzijdige kunstenaar hield hij op onnavolgbare wijze generaties in de ban van zijn twee-eenheid: de vrouw als hoer of godin.

De voorstelling geeft zowel prozaïsch als muzikaal toelichting bij deze gemeenplaats, met een bloemlezing van onuitgegeven teksten van de meester zelve.

Concept en muziek: Steef Verwée

Regie: Jo Decaluwe

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

OKTOBER  |  NOVEMBER  |  DECEMBER  |  JANUARI  |  FEBRUARI

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

LIEFDESBRIEVEN

FEBRUARI

 

Simpeler dan toneelauteur Gurney het 'm flikt kan het nauwelijks.  Hij neemt twee personages die elkaar een leven lang brieven schrijven en die brieven laat hij door een acteur en een actrice van achter twee lessenaars voorlezen, rechtuit de zaal in.  Maar het werkt fantastisch.  Ineens blijkt weer hoe onnodig eigenlijk decor, aankleding en rekwisieten zijn... tenminste, als de tekst ijzersterk is en de spelers die suggestief weten te brengen.

Liefdesbrieven, een stuk voor twee acteurs vol intensieteit en sensuele spanning. 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook