OKTOBER

 

 

BEST GRAPPIG

OKTOBER

 

 Op "BEST GRAPPIG" krijgt u de kans om opkomende Vlaamse comedytalenten aan het werk te zien.

Deze keer met Sander VDV (Winnaar humorklas 2016), Peter Kluppels (Finalist Humo's Comedy Cup 2016), Soe Nsuki (Finalist Humorklas 2016) & Silas Simons te zien. 
Dit alles aan elkaar gepraat door Elias Van Dingenen.

+ Meer details »
 

CICERO

OKTOBER

 

De Catilinarische Redevoeringen van de Romeinse schrijver én advocaat Cicero (60 vr. Christus) bewerkt tot een theaterstuk.

De “politiek correcte puritein” Cicero krijgt een menselijk gelaat, te midden de intriges van macht, de politieke afrekeningen en één van de meest groteske samenzweringen uit de wereldgeschiedenis. Guido Vanderauwera geeft, vanuit een gedroomde type- casting, met Romeins elan stevig gestalte aan Cicero, als de imposante, wijze, soms zachtmoedige, doch zeer gedreven staatsman-consul.


TEKST: Daniël Gybels

REGIE: Jo Decaluwe.


 

+ Meer details »
 

Concert Michail Bezverchni & Anastasia Kozhushko

OKTOBER

 

Michail won in 1976 de Koningin Elisabeth wedstrijd voor viool.  mooi om te horen en om hem te zien komen met viool én schilderijen.

Michail deed het ook al onder de toren van de Sint-Baafskathedraal met viool en hoedje voor wat centen, titel in  het dagblad toen "De muziek viel uit de hemel". Bij ons klinkt ze in een snoepdoos of Bonbonnière!

 

 

PROGRAMMA:

-Schnittke Suite in oude stijl op 80,

-Franck vioolsonate in A majeur,

PAUZE

-ysaye sonate n°2 “Jacques Thibaud,

-Liszt Hongaarse rapsodie n° 13

-Kreisler Variaties op een thema van Corelli

 

+ Meer details »
 

Gaston beroemd

OKTOBER

 

We treffen de beroemde Gaston aan in het bekende restaurant Maison Elza. Tevergeefs zit hij daar te wachten op de journalist tegen wie hij zijn onwaarschijnlijk verhaal wil vertellen over het onrecht dat hem werd aangedaan. Een verhaal van leugens en bedrog, afgunst en jaloezie.... maar voor ons "het publiek" een hilarische komedie

Maak na "zijwaskallas" kennis met Gaston, Willy en Billy, Louise Stieptensteert, Pedro el falso, Angelo de pizzaboy en "meesteres Chantal"

Weer een komedie van Con Santos

(La Cucaracha, Zijwaskallas) in een regie en concept van BOBOteatro

+ Meer details »
 

Le silence de la mer - franstalig toneelstuk

OKTOBER

 

Dit indringend toneelstuk van Vercors doet ons nadenken over de oorlog, de (on)vrede tussen volkeren, respect en nationalisme. Het gaat over een Duitse officier die een kamer opeist bij een oude man en zijn jonge nicht. Deze aanvaarden dit maar weigeren nog maar één woord tegen de officier te zeggen. Deze, intellectueel en francofiel, probeert hen te overtuigen van zijn menselijkheid, zijn goede bedoelingen en die van Duitsland... Gezelschap: Théâtre Arlequin.
 
 

+ Meer details »
 

ZARAH, Zonde van de liefde -World of LUDIQUE

OKTOBER

 

Spel en zang: Gerald Drent en Martijn Mulders
Muzikale leiding: Paul Tijink

Op 15 maart 1907 om 22:16 uur werd er een bijzonder meisje geboren. Zij zou uitgroeien tot de grootste filmster die de Duitse UFA ooit gekend heeft: de Zweedse actrice en zangeres Zarah Leander. 

In het jaar dat zij haar 110e verjaardag zou hebben gevierd brengt World of LUDIQUE! met de reprise van hun eigentijdse muziektheatervoorstelling ‘ZARAH, Zonde van de Liefde’ een groots en uniek eerbetoon aan haar muziek en haar leven. Een ode welk reeds te zien was in theaters in binnen- en buitenland, in steden als Amsterdam, Delft, Antwerpen, Berlijn en Wenen, en met meerdere prijzen werd onderscheiden, waaronder de Publieksprijs tijdens het DELFT FRINGE FESTIVAL in 2016. 

+ Meer details »
 

Jannie du Toit

OKTOBER

 

           Bij theater Tinnenpot in Gent is Jannie du Toit met zijn muzikanten te gast. Ze zullen de bezoekers die dag tweemaal verblijden met hun herkenbare en oorstrelende muziek. Om 17.00 uur brengen ze hun vertalingen van Jacques Brel met bekende nummers zoals Marieke en Mijn vlakke land. Om 20.00 uur staan ze alweer op het podium om met hun programma Doep is nie dood nie een hommage te brengen aan Koos du Plessis, een legendarische Zuid-Afrikaanse singer-songwriter en dichter die vaak wordt vergeleken met Leonard Cohen, Bob Dylan of Jacques Brel. ‘Intiem’ en ‘oprecht’, dat zijn de twee kernwoorden die hun performance omschrijven.

+ Meer details »
 

SLOTFEEST AFRIKAANSE WEEK 'GOU MET DIE PEN'

OKTOBER

 

Theater Tinnenpot organiseert samen met Universiteit Gent en de Week van de Afrikaanse Roman het evenement Gou met die pen, wat zoveel wil zeggen als ‘een vaardig schrijver zijn’. Deze Zuid-Afrikaanse zegswijze verwijst zowel naar de literaire vaardigheden van de aanwezige auteurs, als naar de kunstenaars die hun literaire loopbaan hebben beïnvloed.

Tijdens deze avond zal dan ook voornamelijk de nadruk komen te liggen op hun literaire voorbeelden. Vanaf 20.00 uur lezen
 
Ingrid WinterbachAmy JepthaRudie van RensburgAndries Bezuidenhout en Willem Anker fragmenten voor uit het werk van auteurs of dichters die hen hebben geïnspireerd. Afwisselend zorgt Stefan Dixon voor muzikale intermezzo’s. Meer info en het volledige programma van de Week van de Afrikaanse Roman op www.weekvandeafrikaanseroman.nl

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

OKTOBER  |  NOVEMBER  |  DECEMBER  |  JANUARI  |  FEBRUARI

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

OKTOBER  |  NOVEMBER

 

 Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook