NOVEMBER

 

 

BOMANS Stand up Tragedy

NOVEMBER

 

Acteur ERIK VAN HERREWEGHE actualiseert gepassioneerd het werk van de spitse schrijver, de heerlijke humorist, de meesterlijke mediaman en Nederlandse taalkunstenaar GODFRIED BOMANS die Vlaanderen en Nederland in de ban hield tussen 1945 en 1971.  
Dit multimediaal belevingstheater is te gast bij Tinnenpot en niet te missen !

+ Meer details »
 

HET KWARTET

NOVEMBER

 

HET KWARTET naar Ronald Harwood

Jef Demedts, Magda Cnudde, Bob Snijers, Dani Heylen

Cissy Robson (Magda Cnudde) , Wilfred Bond (Jef Demedts) en Reggie Page (Bob Snijers), brengen in een rustoord ergens in het Engelse Kent hun levensavond door. Hun rustige leventje wordt telkenjare enigszins verstoord rond 10 oktober, de verjaardag van componist Giuseppe Verdi, dan herdenken de residenten van het rusthuis de Grote Maestro met een concert en vergaren zo wat fondsen om de financiële nood waarin het rusthuis verkeert te lenigen. Dit jaar vlotten de voorbereidingen niet direct…Dan, als door de theatergoden gezonden, doet een nieuwe bewoonster haar intrede: Jean Horton (dani Heylen). Vele jaren geleden stond ze samen met de andere drie op de planken in een memorabele opvoering van Verdi’s  “Rigoletto” Zou dat niet iets zijn voor de tiende oktober? Maar…Reggie en Jean waren ooit een echtpaar en Jean is haar diva-streken nog niet verleerd en de harmonie binnen het viertal is ver te zoeken…”Het Kwartet” zit vol humor,melancholie, poëzie en bovenal muziek dat niemand minder dan Dustin Hoffman in 2012 als basis koos voor zijn debuut als filmregiseur.

Regie: Frank van Laecke

+ Meer details »
 

Laurie Hagen Is Under Reconstruction.

NOVEMBER

 

“Laurie Hagen Is Under Reconstruction”

An intimate and self-deprecating one-woman cabaret with plenty of heart and funny bones.

This local gal may have eloped to London 20 years ago to conquer her dreams of entertaining audiences in the West End, Vegas and across the globe, but multi award-winning showgirl Miss Laurie Hagen is back to tell her tales of glamour and decay, as she is outliving her dancer’s body.

So join her on this personal journey and watch her peel off the stage persona to reveal what lies beneath the make up and sequins.
Laurie may be falling apart at the seams, but the show will go on, always! 

"Hagen is a world class act" (Perth now)

“The best thing to come out of Belgium since Plastic Bertrand” (The Londonist)

Winner of 2013 Las Vegas Burlesque Hall of Fame Most Innovative Award.

Winner of 2013 London Cabaret Award for Best Burlesque Act.

, Remember that name. She has a gamine face, a

touch of Audrey Hepburn and Liza Minelli, a very good singing

voice and stacks of talent which will take her far. Catch her in

Adelaide before she’s whipped off to Hollywood.” (Australian Stage) 

 

+ Meer details »
 

SCHAAMTE naar De nacht, de moeder van de dag van Lars Norén

NOVEMBER

 

Oorspronkelijke titel: Natten är dagens mor, 1982

Een dag en een nacht uit het leven van David, zijn vader, moeder en broer.
Vier mensen ingeklemd tussen liefde en haat, hoop en teleurstelling. Een weergaloos en fascinerend familiestuk over grote verlangens, verdronken illusies en het vechten voor geluk.
De achttiende verjaardag van David. De dag dat zijn vader in zijn glazen kooi weer begint te drinken. De dag dat zijn moeder hem naar zee wil sturen. De dag dat zijn broer hem verraadt. David wil zich losmaken, hij wil leven, op zijn eigen benen staan. Weg van zijn intieme, verstikkende relatie met zijn moeder, weg van zijn onbereikbare, destructieve vader, weg van zijn cynische, volwassen broer. David is een jonge hond, die het nest moet verlaten, maar door zijn trouw en afhankelijkheid niet kan ontsnappen. Soms lijkt hij heer en meester over de situatie, wreed als een wraakengel, het volgende moment open en kwetsbaar, breekbaar als glas. Op zoek naar zijn eigen identiteit, verwondt hij de anderen en wordt zelf verwond.

Bewerking & regie: JOHAN VERSELE
Met Tom De Schepper, Ilse De Rauw, Jeroen Verpoest en Anthony Van Caeneghem

+ Meer details »
 

VAN HOEREN EN BOEREN

NOVEMBER

 

Een niet meer zo jonge vrouw doorheen een raam. Ze zit in haar zeteltje. Ze breit. Op het eerste gezicht niets bijzonder. Een doordeweeks tafereeltje
ware het niet dat de rode belichting ons doet vermoeden dat we te maken hebben met een hoer in haar bordeel. Een hoer in haar theaterke. Haar gedachten- en gevoelswereld resoneert in de gedachten- en gevoelswereld van het publiek. Ze ervaart het publiek als haar buddy, vertrouweling, medespeler, medeplichtige, getuige. Brutaal en speels.

Tekst : Eddy Asselbergs

Spel : Marilou Mermans

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

NOVEMBER

 

 Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook