SEPTEMBER

 

 

HOOP OP TOEKOMST Lezing door Ingeborg Kriegsman

SEPTEMBER

 

Spreekster Ingeborg Kriegsman zal vertellen over Belgische kranten in NL ten tijde van de Groote
Oorlog/ WOI. Zij heeft daarover het boek geschreven "Hoop op Toekomst" .
Het verhaal van een miljoen Belgische vluchtelingen die hun toevlucht zochten in Nederland." Tijdens de lezing zullen ook fragmenten uit de bijhorende dvd geprojecteerd worden.

Hoop op Toekomst is geschreven aan de hand van de kranten die de Belgische vluchtelingen zelf hebben gepubliceerd tijdens hun opvang in vluchtoorden en interneringskampen. Het boek bevat fragmenten uit de kranten die letterlijk zijn overgenomen, in de schrijfstijl van honderd jaar geleden.
Diverse onderwerpen komen aan bod; over de oorlog maar ook over het dagelijks leven.

+ Meer details »
 

Het verrassingsfeest voor Leon De Vetter.

SEPTEMBER

 

HET VERRASSINGSFEEST VOOR LEON DE VETTER is een verhaal over de tijdelijkheid van de dingen en het verlangen naar het eeuwige en onveranderlijke.

 

Ter ere van het jubileum van Leon zijn grootste hit ‘Voor Altijd’ organiseert Tanja De Vetter een verrassingsfeest waarop iedereen is uitgenodigd.  Zij zal de hele avond in goede banen proberen te leiden en hoopt u te mogen verwelkomen.

 

 

Pieter Van Nieuwenhuyze studeerde in 2005  af aan de musicalafdeling van het Conservatorium van Brussel.  Na het succes van ‘Pak mij eens stevig vast’ heeft hij met ‘het verrassingsfeest voor Leon De Vetter’  zijn tweede muzikale vertelvoorstelling geschreven.  Hij zal ook alle personages in deze voorstelling vertolken.

+ Meer details »
 

Kamers vol liefde

SEPTEMBER

 

Het verhaal van de zoektocht van een man die het leven opnieuw probeert te omarmen na een immens verlies. De toeschouwer krijgt een unieke inkijk in het gevecht van een ‘achtergebleven’ partner om een plots overlijden te plaatsen, en het te leren aanvaarden. Het is een aangrijpend verhaal over wilskracht én het geloof dat de dood van de ene de andere meer vatbaar kan maken voor het leven.

Een samenvatting van deze voorstelling was eerder op TV1 te zien in “iedereen beroemd” en werd nadien op de FB pagina meer dan 50.000 maal herbekeken. Spel: Walt Bosmans  Regie: Nicole Cueppens.

+ Meer details »
 

Wie is er bang voor Virginia Woolf - naar Edward Albee

SEPTEMBER

 

Het Belgisch Repertoire Theater (BRT) is een gloednieuw, professioneel theatergezelschap dat vanaf november 2016 zijn thuisbasis heeft in Theater Box in Gent.

De eerste productie was ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ van de vorig jaar overleden Amerikaanse schrijver Edward Albee. BRT speelde een volledig uitverkochte reeks van 17 voorstellingen in november en december 2016.

Acteurs: Mieke Bouve, Paul Ooghe, Sofie Van Maele en Sébastien De Smet Regie: Geert Willems

 

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

SEPTEMBER  |  OKTOBER  |  NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook