NOVEMBER

 

 

De nacht, de moeder van de dag van Lars Norén

NOVEMBER

 

Oorspronkelijke titel: Natten är dagens mor, 1982

Een dag en een nacht uit het leven van David, zijn vader, moeder en broer.
Vier mensen ingeklemd tussen liefde en haat, hoop en teleurstelling. Een weergaloos en fascinerend familiestuk over grote verlangens, verdronken illusies en het vechten voor geluk.
De achttiende verjaardag van David. De dag dat zijn vader in zijn glazen kooi weer begint te drinken. De dag dat zijn moeder hem naar zee wil sturen. De dag dat zijn broer hem verraadt. David wil zich losmaken, hij wil leven, op zijn eigen benen staan. Weg van zijn intieme, verstikkende relatie met zijn moeder, weg van zijn onbereikbare, destructieve vader, weg van zijn cynische, volwassen broer. David is een jonge hond, die het nest moet verlaten, maar door zijn trouw en afhankelijkheid niet kan ontsnappen. Soms lijkt hij heer en meester over de situatie, wreed als een wraakengel, het volgende moment open en kwetsbaar, breekbaar als glas. Op zoek naar zijn eigen identiteit, verwondt hij de anderen en wordt zelf verwond.

Bewerking & regie: Johan Versele.
Met Witse Lemmens, Karlijn Sileghem, Dries Vanhegen en Reindert Vermeire.

+ Meer details »
 

QUEENIES Een koningen- en koninginnendrama met een hilarische hoek af!

NOVEMBER

 

Queenies bekijkt en onderzoekt de verhoudingen in het fictieve geslacht Van Seksen-Hamburg.
Een familie met koninklijke trekjes.

Iedere gelijkenis met de werkelijkheid berust op toeval. Dus wie hier het Belgische Koningshuis in herkent, heeft last van teveel fantasie, van een zieke geest, of van beide. Maak kennis met en (her)beleef…

Opa Albert die zich zorgen maakt over de opvoeding van de kleine Elisabeth …
Philip en Astrid die de woonkamer van oom Boudewijn willen verbouwen …
Furie Fabiola en stijlicoon Liliane beluisteren samen Rachmaninov ...
Het verjaardagsfeestje waarop de kleine Laurent wat uit de toon valt Paola en Albert die een kunstwerk kopen van een zekere Delphine Vader Leopold die koste wat het kost de familie-eer zal verdedigen…
Amadeo die tante Fabiola uitnodigt voor zijn huwelijk …

En met …poetry slams van Louise Marie, Maria-Hendrika, Elisabeth en Astrid …
 

+ Meer details »
 

Rookie Comedy (for kids 10-14 jaar)

NOVEMBER

 

De voorstelling van Rookie Comedy brengt comedy op maat van kinderen. Een publiek vanaf 10 jaar maakt op speelse wijze kennis met comedy en cabaret. Een topteam van (jongeren)entertainers werkt voor en achter de schermen aan een show die net genoeg amuseert, informeert en misschien af en toe een beetje jongleert. Voer genoeg voor een comedyvoorstelling 100% gemaakt voor kinderen, waarbij de ouders geregeld ook van hun stoel zullen vallen. Beloofd.
Peter Hens, gekend van ‘Voor De Leeuwen’ op één, leerkracht van opleiding en met heel wat ervaring voor een (jonger) publiek, zal de ziel uit zijn lijf en de pannen van het dak spelen om de zaal (van jong tot oud) voor hem te winnen.
Laat jouw kinderen dus kennismaken met stand-up comedy met onderwerpen die in hun leefwereld heel belangrijk zijn. En oh ja, af en toe een grappig liedje. Ook dat.
 

+ Meer details »
 

TZIGANI Concert

SEPTEMBER  |  OKTOBER  |  NOVEMBER

 

Tzigani is een zigeunerorkest met een repertoire van virtuoze zigeunermuziek uit Hongarije, Roemenië, Rusland en de Balkan.

De orkestleider/solist is Pal Szomora uit Hongarije.
De muzikanten zijn grotendeels zigeuners uit Hongarije en Roemenië, die hun muziek brengen met de unieke gedrevenheid waarvoor zigeunermuzikanten bekend staan.

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook