Het complex waar Tinnenpot zijn thuis vond heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Het gebouw, met een oppervlakte van meer dan 2300 m2, evolueerde van opslagplaats voor papierhandel ‘Timmermans’, over een kunstatelier (o.m. Frank Liefooghe had hier een atelier) een sportcomplex met niet minder dan drie overdekte tennisvelden en een squash-ruimte.
 

Vanaf 1989 was het de opslagruimte, decoratelier en repetitieruimte voor Arca naar het huidige Tinnenpot.
 

Deze ruimte vormde door Jo Decaluwe en zijn team een uitdaging waaraan hij niet kon weerstaan. Met recuperatie-materiaal allerhande - stoelen uit de oude Arcakelder, zetels uit de Gentse Opera en Cinema Savoy, een tribune uit het NTG-Tolhuis en zo meer maar vooral met veel inzet en creativiteit werd Tinnenpot uitgebouwd tot een centrum met maar liefst acht zalen.
 

Op die manier is Tinnenpot uitgegroeid tot een multifunctioneel centrum met een heel soepele infrastructuur. Alle vormen en genres van theater, zang, dans, muziek en zelfs fotoshoots vinden hier een geschikte plaats. Een productie kan naargelang van de publieksopkomst evolueren van een kleine plaats naar een grotere zaal. Bovendien kan Tinnenpot ook gemakkelijk twee producties tegelijkertijd op de affiche plaatsen.

bootbiljartbiljart 

Informatie verhuur van de zalen: 09 225 18 60 - info@tinnenpot.be

De voorwaarden kan u hier lezen

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook