APRIL

 

 

DE TEEF EN DE BEER(Tsjechov)

APRIL

 

Het verhaal gaat over een overspelige affaire tussen een bankier en een jonge vrouw die hij ontmoet tijdens zijn vakantie. Hij ervaart dat zijn leven zich in twee werelden afspeelt: een gezin, een baan, sociale bezigheden; zichtbaar en controleerbaar. En zijn andere leven met Anna, de vrouw: In het verborgene maar voor hemzelf ongeveinsd. Beiden ontmoeten elkaar opnieuw in het theater waar een klucht van Tsjechov wordt opgevoerd. Ze vragen zich af hoe het nu verder moet. Is er een uitweg?

Theater Act-it en regisseur Marnik Baert zetten met deze productie opnieuw een unieke creatie neer. Samen met acteurs Anna Efthymiadis en Dries Vanhegen werden twee kortverhalen van Anton Tsjechov ( “De dame met het hondje” en “De beer” ) bewerkt én naadloos aan elkaar gebreid tot één humoristisch maar intelligent geheel: De teef en de beer. Net zoals in Kwartet, gaat veel aandacht naar het scenografisch kader en worden we verwend door de prachtige kostuums van Elif Korkmaz.

Spel : Anna Efthymiadis en Dries Vanhegen
Regie en scenografie : Marnik Baert
Kostuumontwerp : Elif Korkmaz
Make up & pruikontwerp : Eddy Demeyer
Lichtontwerp : Jaak Van de Velde
Foto : Philip VanDriessche
Productie : Act-it Theater Producties


 

+ Meer details »
 

GUSET WORDT GUSTAV

APRIL

 

 GUSET, het Gents Universitair Strijkerskwintet, is een kamermuziekensemble dat gegroeid is uit het GUSO (Gents Universitair Symfonisch Orkest). Het ensemble verzorgt al vier jaar lang verschillende universitaire aangelegenheden zoals proclamaties en academische zittingen, maar is ook buiten deze context al veel te horen geweest, van trouwfeesten tot eigen concerten. De huidige bezetting van GUSET studeert echter af en speelt op 30 april zijn laatste concert, in de Becketzaal van de Tinnenpot. Op dit concert zal het ensemble overigens zijn wedergeboorte onder de naam GUSTAV aankondigen. Vooral zuiderse muziek staat op het programma, met werken van Villa-Lobos, Turina en tango’s van Astor Piazzolla. Daarnaast mogen we weer enkele topsolisten verwelkomen. Tristan De Pauw zal met ons het hoornkwintet van Hauff spelen, en ook zijn vader Wim De Pauw zal ons vergezellen op accordeon voor enkele zwoele tango’s.

DINSDAG 30 APRIL OM 20u00.

Tickets (€ 6 studenten / €12 niet-studenten) kan je reserveren door te mailen naar guset@guso.be.

https://www.facebook.com/events/668002053614652/

+ Meer details »
 

PESSOA Poezie en kortfilm

APRIL

 

 

ALLES VOELEN OP ALLE WIJZEN

 

LEEN VERMEIREN  was presentatrice en woordkunstenares bij vele muziekacademies, het Conservatorium in Antwerpen en een levendige stem bij Klara radio. 

Zij heeft een bijzondere band met Fernando Pessoa want spreekt, leest en schrijft Portugees. 

Dus, kameraad van de Nobelprijswinnaar voor literatuur maar vooral werelddichter.

Het programma vanLeen Vermeiren wordt opgeluisterd door een verfilming van een novelle van Pessoa, gerealiseerd door Katja Stonewood. 

 

+ Meer details »
 

Pamina en niks anders

APRIL

 

In 2019 viert het Fluitenkwartet Pamina, een kamermuziekgroep bestaande uit 4 professionele fluitisten, haar 20 jaar bestaan.

Christine Achten, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu willen hun jubileum vieren met een nieuwe muziektheaterproductie waarin ze de naam van hun kwartet ‘Pamina’ als uitgangspunt nemen.
Het vrouwelijk personage uit ‘de Toverfluit’ van Wolfgang Amadeus Mozart groeit in het operalibretto uit tot een rijpe vrouw en bereikt met vallen en opstaan een eigen evenwicht tegenover haar dominante moeder. Een thema van alle tijden.

Schrijver en toneelauteur Erik Vlaminck, recentelijk nog in de belangstelling met zijn nieuwste roman “De Zwarte Brug” en de theaterproductie “De Wattman”, heeft hiervoor de theatertekst geschreven.
“Pamina en niks anders” is een eigentijds verhaal over een moeder-dochter relatie, een relatie die onder druk staat omdat de dochter haar eigen weg gaat, een relatie waarin zowel liefde als verwijten naar boven komen, een relatie waarin antwoorden gezocht worden op vele ongestelde vragen, een relatie waarin geheimen veel te lang gekoesterd werden, kortom een relatie van alle tijden onder gewone mensen zoals u en ik. Diepgang en humor versterken mekaar en raken de toehoorders in hun diepste wezen.

Actrice Karen De Visscher neemt de dubbele moeder- en dochterrol voor haar rekening, onder de regie van de ervaren actrice, docente en theaterregisseur Rita Wouters.

 

+ Meer details »
 

SPEKKEN KINDERTHEATER FESTIVAL PAASEDITIE

APRIL

 

Vloog die krokusvakantie zo voorbij? Geen nood, in april is het al paasvakantie, met de paaseditie van het Spekken Kindertheaterfestival! 5 dagen vol zoet, kleurrijk kindertheater!

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april.

Wees er op tijd bij en reserveer nu al je tickets via

http://uitbureau.be/kindertheaterfestival-spekken,

of 09/2337788

of aan de balie in de Veldstraat..

 

+ Meer details »
 

Silas en De Spreeuwen - ALBUMVOORSTELLING

APRIL

 

Silas Van Laeken trok zich terug in een bos in de Ardennen, weg van de alledaagse drukte. Hij kwam terug met een schrift vol nieuwe verhalen over plezier, verderf en gunt u een blik in zijn wereld. Samen met De Spreeuwen - Rik Vanaelstt, Mattias Vanhoecke en Annebelle Dewitte - vulden ze een prachtig album en dat stellen ze graag aan u voor.
Rauw, eerlijk en ongegeneerd passioneel, meer kunt ge niet te verwachten.

www.facebook.com/events/396725304397115/

 

+ Meer details »
 

TOMA - DE ZOTTIN EN HAAR DISCIPEL

APRIL

 

TOMÀ - DE ZOTTIN EN HAAR DISCIPEL (herneming)

 

TOMÀ was het eerste stuk dat 'het Brein' in 2014 op de wereld losliet, en was meteen een groot succes.

Nu, vijf jaar later, wordt het opnieuw gespeeld, voor iedereen die het gemist mocht hebben of zich nog eens volledig van zijn stuk wil laten brengen.

Prettig gestoord!

"Fenomenaal prachtig. Een must-see!"

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

APRIL

 

Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook