Lieder Recital Anne Verschoore (pianiste) en Jean-Claude Glineur (Bariton)

JANUARI
 

Gedetailleerde beschrijving

Jean-Claude Glineur

Na het behalen van zijn diploma's bij het Koninklijk Conservatorium van Mons en  Brussel, heeft Jean-Claude Glineur in de Muziekakademies van Mons en Binche zang onderwezen, met name Melodie en Vokale Kamermuziek. Hij was Directeur van de Muziekakademie van Binche van 1999 tot en met 2009.
Voor de uitmuntende vertolking van melodieëen heeft hij verscheidene prijzen ontvangen. Hij is ook laureaat van het Internationaal Concours van Clermond-Ferrand (F) voor de interpretatie van melodieën en oratoria.

Als kamermuziekzanger maakte hij deel uit van "Ensemble Vocal"  van de RTBF en van "le Choeur de Chambre de Namur".
Hij wijdt zich vooral aan de vertolking van de Melodie. Zijn voorkeur gaat naar zijn geliefde toondichters zoals Claude Debussy, Henri Duparc, Gabriel Fauré voor de Franse melodie,George Butterworth en Ralph Vaughan- Williams voor Engelse melodieën , Franz Schubert, Robert Schuman en Johannes Brahms voor het Duitse" Lied". 

 
Anne Verschoore

Behaalde de meeste diploma's bij het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent waar ze als pas afgestudeerde, op 20-jarige leeftijd lesgeefster werd van Claude Coppens. Ze studeerde verder aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Mons bij Jacques Genty en Michaël Faerman.
Gedurende haar loopbaan in de muziekwereld verdeelde ze haar werkzaamheden als begeleidster in het CRMons, en als pianolerares in verschillende Muziekakademies van Henegouwen.

Ze begeleidde meermaals nationale en internationale wedstrijden waaronder het Gemeentekrediet, Tenuto, Belcanto in Verviers, de Koningin Elisabeth wedstrijd sessie zang, en in Nederland, Eindhoven, het Philips-Tromp concours voor klarinet .

Daarenboven bezit zij het diploma van Master in Sofrologie en Relaxatie (1990 )dat zij 25 jaar onderwees.
Beide artiesten werken samen sinds 8 jaar , en hebben in 2016 een CD van Franse melodieën uitgegeven,  "Voyage", waarop werken van Gabriel Fauré, Guy Ropartz, Henri Duparc, Jacques Ibert en Claude Debussy te vinden zijn.
Op 25 maart 2019 zullen zij tijdens  de "Séminaire de la Voix" in de schitterende nieuwe zaal Arsonic in Mons "Winterreise" van Franz Schubert vertolken.

 

SPEELDATUM: 27 januari 2019 om 17u.

TICKETS: 15 Euro.

RESERVEREN: 09 225 18 60 - info@tinnenpot.be

Fotogalerij

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook