Amandus Kwintet

OKTOBER
 

Gedetailleerde beschrijving

 Bert Mees (°1991) volgde zijn eerste muzieklessen op 9-jarige leeftijd bij de Koninklijke Fanfare Willen is Kunnen te Berendrecht. Na het secundair onderwijs besliste hij om hogere muziekstudies aan te vatten en studeerde op de conservatoria van Gent en Antwerpen. Momenteel is Bert als solist verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Als freelancemuzikant is hij erg actief in verscheidene orkesten in binnen- en buitenland (Philharmonie Zuidnederland, Casco Phil, Orchestre Philharmonique Luxembourg, Vlaamse Opera, e.a.).

Ester Van Nuffel (°1991) begon haar muzikale loopbaan als trompettiste op 7-jarige leeftijd in de muziekacademie van Denderhoutem. Al snel werd duidelijk dat de passie voor muziek erg groot was en startte ze na de kunsthumaniora in 2009 op het conservatorium Gent in de klas van Steven Devolder. Na haar master in Gent vervolmaakt ze zich momenteel als postgraduaat op het conservatorium van Antwerpen in de klas van Simon van Hoecke. Ester is momenteel als freelancemuzikante erg actief in verscheidene muzikale formaties gaande van salsa (Zulemax), kamermuziek (O’brass, e.a.), solo (1ste Prijs RIC Namen, e.a.) tot symfonisch orkest (Vlaamse Opera, Brussels Philharmonic, Philharmonie Luxembourg, Night of the Proms e.a.). Als docente is ze tevens verbonden aan de academie van Ronse en Gent.

Sven Wuytack (°1995) begon zijn muzikale carrière op de muziekacademie van Hamme. Toen hij als 15-jarige in de finale van de Vlamo solistenwedstrijd stond werd het voor hem duidelijk dat hij verder wou gaan met muziek. Na Moderne Talen Wetenschappen te hebben gestudeerd in Dendermonde begon hij zijn hogere studies aan het conservatorium Gent in de klas van Luc De Vleeschhouwer waar hij zich momenteel vervolmaakt als laatstejaarsstudent. Als freelancemuzikant werkte hij tijdens zijn studies reeds samen met verscheidene orkesten en ensembles samen waaronder o.a. het Nationaal Orkest van België. Naast zijn opleiding in het conservatorium volgde hij reeds masterclasses bij Elliot Chasanov (VS) en Jacques Mauger (FR).

Yura Mandziy (°1982) deed zijn eerste muzikale stappen op de muziekschool van Ternopil, Oekraïne. Op 18-jarige leeftijd koos hij voor hogere muziekstudies en deed zijn eerste vier jaar conservatorium in Odessa bij Volodymyr Bondarchuk. In 2007 besloot hij naar België te verhuizen en zich te vervolmaken op het conservatorium Brussel in de klas van Luc Bergé. Yura is momenteel een van de vaste hoornisten in de Vlaamse Opera wat hij combineert met freelancewerk bij verschillende orkesten in binnen en buitenland (Philarmonie Odessa, Kiev National Philharmonic Orchestra, Brussels Philharminic Orchestra, Shangai Sinfonietta, e.a.).

Mathijs Coine (°1992) zette op 8-jarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen op euphonium in de muziekacademie van Harelbeke. Reeds op jonge leeftijd (18) was hij laureaat van de voormalige Dexia classics wedstrijd. In 2010 vatte hij hogere muziekstudies aan op de conservatoria van Gent en Brussel in de klas van Stephan Vanaenrode. Hij volgde tevens masterclass bij o.a. Oystein Baadsvik, Thierry Thibault en Steve Sykes. Momenteel is Mathijs verbonden als solist aan de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en is hij een actieve freelancemuzikant in verscheidene muzikale formaties waaronder The Floaters, brassband Leieland, O’brass e.a.

SPEELDATUM: zondag 28 oktober om 19u.

TICKETS: 15 Euro

RESERVEREN: www.amanduskwintet.be

Fotogalerij

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook