JUNI

 

 

20 jaar wereldkoor KWIMBA

JUNI

 

20 jaar wereldkoor Kwimba:
“Gentse Muren Spreken”
“Koom moar binnen en doe gelijk da de tuis zijt”
Gent, stad van sappige spreuken en sprekende muren. We trokken de straten in en luisterden naar de verhalen die de stad ons te vertellen had. We lieten ons meeslepen in beelden van vriendschap en liefde, recht en onrecht, geluk en protest…
Allemaal kleurrijke getuigenissen die we omzetten in muziek van veraf en dichtbij. Benieuwd hoe de stad ons heeft geïnspireerd?

+ Meer details »
 

CREATE DANSSPEKTAKEL

JUNI

 

Dansgroep  CREATE ( 4 j tot …) slaagt er jaar na jaar in om een prachtig dansspektakel te brengen.

De dansgroep, onder de deskundige leiding van Franca Vanderhaeghe, brengt verschillende choreografieën die hun oorsprong vinden in diverse culturen en tijdperken.

Dansgroep CREATE kan op een groot aantal sympathisanten rekenen die zich belangeloos inzetten met het maken van de kostuums, het verzorgen van de verlichting, de grime, etc. De jaarlijkse voorstelling is dan ook de belangrijkste fondsenwerving van deze dansgroep. 

+ Meer details »
 

George Gershwin Rhapsody in Blue - GRUPETTO

JUNI

 

De muzikale kameleons van GRUPETTO wisselen meermaals van instrument, van Swanee over Rhapsody in Blue en van het pianoconcerto in F tot zijn laatste song.

Tapdanser, zanger en acteur Serge Hamers bezingt de hechte vriendschap tussen Gershwin en zijn dansende muze Fred Astaire.

‘George Gershwin: Rhapsody in Blue’: een muzikale ode aan de vriendschap in een regie van Walter Janssens (Kommil Foo, Ulthima Thule, Theater Malpertuis, … ).

Grupetto is:

Jo Vercruysse: viool, trompet, klein slagwerk

Henk Soenen: klarinetten en saxofonen

Bruno De Schaepdrijver: altviool en bastuba

Valentijn Biesemans: cello, trombone en zingende zaag

Jan Lust: piano

Met: 

Serge Hamers: tapdans, acteur, zang

Regie: Walter Janssens

+ Meer details »
 

Rattekatte

JUNI

 

Rattekatte is een muziektheaterproject voor kinderen van en door Alexandra Franck, Femke Sonnen en OORWENK.

De zwarte kater Archibald gaat bij volle maan op pad na het overlijden van zijn baasje en komt terecht in een donker bos. Daar ziet hij allerlei schaduwen opdoemen: een slang? Een beer? Of ratten? Tijdens de nacht is alles heel spookachtig, maar na een wilde achtervolging dwars door het bos beginnen plotseling de vogeltjes te fluiten en Archibald zie zijn vriendjes weer terug. Samen knabbelen ze van een heerlijke strontvlieg. Archibald valt in een diepe slaap en beleeft alles opnieuw in zijn droom. Als hij wakker wordt is het volop dag en zijn alle monsters verdwenen..

 

+ Meer details »
 

Swingin' from thirties till sixties - Intimate voices

JUNI

 

Intimate Voices is een kamerkoor dat jazzy close harmony brengt, maar ook muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

 

 


+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

JUNI

 

"Klassiek voor iedereen"


De bedoeling van dit project is om dé topwerken uit het ernstige klassieke muziekrepertoire, daarom niet de meest populaire, direct toegankelijk te maken voor het brede publiek.
In tegenstelling tot grote concertzalen, die soms nogal wat drempelvrees wekken, heeft men in het Bonbonnière-zaaltje direct contact met de mens-muzikant. Men merkt het parelend zweet op het voorhoofd van de virtuoos die nog meer passioneel gedreven wordt gezien de interactie met het publiek. Dezelfde voeling als bij miniatuurtheater waarvoor Tinnenpot trouwens bekend staat. Interessant is dat bij ieder concert de componist, het genre en het opgevoerd werk worden toegelicht en men aansluitend ongedwongen kan toasten met de uitvoerder bij een gratis drankje.

Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook